İstanbul Tuzla’da 250 dairenin yer aldığı sitenin geçici olarak yönetimini üstelenen inşaat firması iddialara göre kestiği cezalar ve uygulamaları ile site sakinlerini canından bezdirdi. Site sakinleri, sokağa çıkma yasağı olsun olmasın yönetimin kendisine muhalif gördüğü veya sevmediği kişilere asgari ücret cezası adı altında cezalar kestiğini ve bu cezaları da Valiliğe göndermek yerine kendilerinin tahsis etmeye çalıştıklarını iddia etti. Çocukların çimlerde oyun oynamasının da yasak olduğunu ifade eden vatandaşlar kesilen cezaları ödemedikleri takdirde araçlarıyla otoparka giremediklerini ve site yönetimi tarafından iş yerlerine şikâyet mailleri atıldığını belirtti.  İş yerlerine gönderilen maillerde kendilerinin terörist ve çete yaftası yapıştırıldığını ve işten atılmalarının talep edildiklerini iddia eden site sakinleri şikâyetlerini adliyeye taşıdı. Site bahçesinde toplanan yaklaşık 70 kişi alkışlar eşliğinde yönetimi istifaya çağırdı.

SİTE YÖNETİMİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

Site yönetimi konuyla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

  • Siteye olan yükümlülüklerini, borçlarını yerine getirmeyen 15-20 kişinin, site yönetimini kötüleme adına düzenlenmiş olduğu bir organizasyondur. Bu kişilerin dışında hiçbir site sakinimizin yönetimle veya sitenin işleyişi ile ilgili hiçbir sorunu yoktur.

  • Bu iddiaların çoğu ile ilgili açılmış herhangi bir dava veya soruşturma yoktur. İddia edenlerin dahi bunlara ilişkin bir müracaatı da yoktur. Kişilerin evlerine alınmadıkları, siteye sokulmadıkları gibi çok ciddi ithamlar hakkında herhangi bir soruşturma ya da dava yoktur.

  • Sitedeki tüm uygulamalar, tamamen 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa ve bu çerçevede hazırlanmış yönetim planına uygun olarak yasal çerçevede yapılmaktadır. Yapılan tüm uygulamalar, site yönetimi tarafından alınan kararlar çerçevesinde ve tüm kat maliklerine önceden duyurularak, gerekli usulü bildirimler ve uyarılar yapılarak, bu kural ve kaidelere uymayan, sitenin bu anlamda düzenini bozan, borçlarını ödemeyen, kısaca hukuka ve kurallara göre hareket etmeyen kişilere karşı uygulanmaktadır.

  • Bu anlamda, siteye olan borçlarını ve ortak giderlerini ödemeyen ve ödememek için direnen site sakinleri, kişi ve isim gözetilmeksizin bu yaptırımlara tabi olmaktadır ve hukuk düzeni bunu korumaktadır.

                                                                           

KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi