Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın gündeminde tasarruf tedbirleri ve pandemi koşulları nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren yerel basın mensupları vardı.

“BASIN DEMOKRASİMİZİN EN ÖNEMLİ UNSURLARINDAN BİR TANESİDİR”

İBB Meclisindeki konuşmasında Volkan Yılmaz’ın gündeminde tasarruf tedbirleri ve pandemi koşulları nedeniyle ekonomik olarak zor günler geçiren yerel basın mensupları vardı. Yılmaz; “Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Genelgesi’yle” yerel medyanın önemli kaynaklarının kesildiğine dikkat çekerek; “basın demokrasimizin ne önemli unsurlarından bir tanesidir” dedi.

“YEREL BASINA MUTLAKA DESTEK VERİLMELİ”

Yılmaz; tasarruf kapsamına alınan ilan yasağının yeniden düzenlenmesini ve yerel medyaya destek çağrısında bulundu.

“Yerel basın mensuplarımızı ilgilendiren bir konuyu gündeme getirmek istiyorum” diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “30 Haziran 2021 tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarını içeren Cumhurbaşkanlığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi yayımlanmıştır. Abonelikler ve kutlama ilanları da kapsam içerisine alınmıştır. Yani tasarruf tedbirleri ile bir nevi yasaklama getirilmiştir. İstanbul genelinde haftalık ve aylık periyotlar halinde yayın yapan yaklaşık 200 gazetenin pandemiyle birlikte ciddi sıkıntılar yaşadığı, bu nedenle birçoğunun yayın hayatına son verdiği bilinen bir gerçektir. Aynı şekilde tasarruf genelgesi de yerel basınımızı olumsuz etkileyen bir başka gelişme olmuştur. Siz de takdir edersiniz ki yerel ölçekte görev yapan basın mensuplarımıza, belediyeler başta olmak üzere kamu kurumları büyük katkılar sağlamaktadır. Ekonomik şartlar gereği gazete yayınlarını durduran basın çalışanları, dijital yayıncılığa yönelerek mesleklerini bu alanda devam ettirmeye çalışmaktadırlar. İstanbul’da yerel ölçekte yayın yapan 500’e yakın internet haber sitesi olduğu tahmin edilmektedir. Ancak ilan ve reklam gelirleriyle ayakta durabilen basın mensuplarımız zor günler yaşamaya devam etmektedir. Basın, demokrasimizin en önemli unsurlarından biridir. Bürokrasiyle vatandaşlarımız arasında köprü vazifesinde olan basın mensuplarımıza katkı sunacak çalışmalar ivedilikle hazırlanmalıdır. Elbette öncelikli muradımız, tasarruf kapsamında olan abonelik ve ilan yasağının yeniden düzenlenmesine yönelik olmalıdır. Ayrıca belli kriterler göz önünde bulundurularak yapılacak bir çalışma ile yerel basına mutlaka destek verilmelidir.”SENAY GÜNCAVAR/KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi