“Yönetimi tek başına seçtiklerinize bırakmayın, vatandaş olarak sizlerde müdail olun”

Toplantı öncesi vatandaşlarla görüşen CHP’li Meclis Üyesi Taner Kazanoğlu, ilk defa Bakırköylü vatandaşın meclis toplantısına katılarak kendi mahallesine sahip çıktığını görmekten dolayı mutlu olduğunu belirterek, “Yeşilköy hepimizin mahallesi ama o mahallede oturanlar bana göre bir tık öndedir. Tek başına seçtiklerinize bırakmayın, sizlerde yönetime müdail olun” dedi.



“Bozuk olan düzene devam mı edeceğiz, yoksa düzeltecekmiyiz”
Harita Komisyonu’nda olan CHP’li Meclis Üyesi Nurhan Çetinkaya, henüz onaylanmış bir kararın olmadığını söyledi. “Peki Yeşilköy’ün Kumkumkapıya çevrilmesini, geceleri mafya tipli kişilerin dolaşmasını onaylıyormusunuz” diye soran vatandaşa, bunun eskiden beri böyle olduğunu söyleyen Çetinkaya’ya, “Seçtiğimiz insanlar olarak, sizi seçen bizlere akıl verin. Peki biz ne yapacağız? Bozuk olan düzene devam mı edeceğiz, yoksa düzeltecekmiyiz” diye sitem ettiler. “Sizde gitmeyerek bu işletmeleri cezalandırın” diyen Çetinkaya’ya, vatandaşlar “Biz zaten yerel halk olarak gitmiyoruz. Siz neden ruhsat veriyorsunuz. CHP’nin 3. dönemi bu Bakırköy’de” diyerek tepki gösterdi.



“Meclise değil, yaşayan halka soralım”
Meclis toplantısında Yeşilköy Mahallesi’nde içkili yer haritasında yapılacak değişiklikle ilgili konuşan Ak Parti’li Meclis Üyesi Servet Toroman, Gazetecilerin Bakırköy’de muhalefet görevini yerine getirmediği için kendilerine kızdığını ifade ederek, Yeşilköyde yeterince içkili mekanın olduğunu söyledi. Toroman, “Bence meclise değil, yaşayan halka soralım. Muhtarlığa bir sandık koyalım isteyen evinde meyhane açsın” dedi. Yeşilköylüler, Toroman’ın sözlerine alkışlayarak karşılık verdi.
Konuşmalar sonunda Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü teklifi olarak meclise gelen “İçkili yer haritasında değişiklik yapılması” teklifi ilgili müdürlüğe iade edildi.



Selvi Sarıtaç

 
Editör: Haber Merkezi