Sıcaklıkların artması ile beraber vatandaşlar denizlere akın ediyor. Enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşların tercihi ise belediyelerin ucuz plajları oluyor. İBB'nin işlettiği Caddebostan Plajları ve Menekşe plajı hafta içi ve hafta sonu 40 lira gibi makul fiyatlara hizmet veriyordu.

İBB’NİN TESİSİ KİRLİLİK NEDENİYLE KAPATILDI

İstanbul Valiliği’nin kararı ile denize girilebilir listesinden çıkarılan ve Güneş Plajı’nda bulunan İBB’ye ait BELTUR tesisi kapatıldı. Gerekçe Güneş Plajı’nın denize girilebilecek kadar temiz olmaması.

ÖZEL FIRSATÇILIK

Özgür Özel ile Devlet Bahçeli hediyeleşti Özgür Özel ile Devlet Bahçeli hediyeleşti

Yine Güneş Plajı’nda bulunan özel bir işletme ticaretine aynı şekilde devam ediyor. 300 liraya girişlerin yapıldığı tesisteki fahiş fiyatlar da tepki topladı. Güneş Plajı’nın deniz kirlilik nedeniyle denize girilebilen listeden çıkarılması ve İBB tesisinin kapatılmasının ardından özel bir işletmenin İstanbul Valiliği’nin aldığı karardan etkilenmemesi kafalarda soru işareti yarattı.

DENİZ KİRLİ ÇIKIYOR

Güneş Plajı’ndan düzenli şekilde her ay alınan numunelerin kirli çıkması nedeniyle plaj açılamıyor. Denize girmek için gelen vatandaşlar kapıdaki kilidi görünce hayal kırıklığına uğruyor.

FİYATLARI UÇUK, SU NE KADAR TEMİZ VATANDAŞ TEPKİLİ

Vatandaşlar hemen yanı başında açık olan özel tesise gittiğinde gördükleri fiyat karşısında sinirleniyorlar. Fahiş fiyat karşısında tepki gösteren vatandaşlar 300 lira plaj giriş ücretinin olmasını eleştiriyor.

“SU TEMİZ”

300 liraya vatandaşı denize sokan işletmenin sahibi ise kendisine bu konu sorulduğunda kısaca “Su temiz, hiçbir problem yok” açıklamasını yaptı.