Kongreye, CHP İstanbul Milletvekilleri Zeynel Emre, Ali Şeker ve Eren Erdem, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Oğuz Soydan, İBB Grup Başkan Vekili Ertuğrul Gülsever, Çatalca Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Erhan Güzel, Ayhan Tutun, Çatalca Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve yöneticileri ile partililer katıldı. Tek listenin yer aldığı kongrede ise Halil Muharrem Gök ve ekibi 195 oy alarak tekrar Çatalca CHP İlçe Yönetimi görevine seçildi. İlçe Kongresinde 236 delegenin 200’ü oy kullandı. Sandıktan 4’ü boş, 1’i geçersiz olmak üzere 195 geçerli oy çıktı.




BAŞKAN HALİL GÖK “CHP BİRLİK VE BERABERLİK DEMEKTİR. SİZ NEREDESİNİZ?

CHP İlçe Başkanı ve tek liste ile tekrar seçime aday olan Halil Gök konuşmasında, muhalif olan isimlere yüklenerek, “ Bizler diktatörlük hevesindeymişiz, gazetelere haber yaptırıyorlar. Bir hafta kalmış ilçe kongresine Belediye başkanına, ilçe başkanına yönelik eleştiriler yaparsınız. Seçim zamanı bir kişi kalkıp dese ki ‘Deniz feneri’ vardı, unuttuk. İki sene oldu. Ardından 17-25 Aralık ayakkabı kutuları geldi. Bunlarla ilgili gazetelere beyanat versenize! Sizler ancak içimizde muhalefetlik yaparsınız. Cumhuriyet Halk Partisi için hep birlikte olmamız lazım. Birlik ve beraberlik gerekir. Siz neredesiniz diye konuştu.



BAŞKAN KARA: CHP’YE YAZIK ETMEYİN
29 Kasım 2015 Pazar günü Atatürk Spor Kompleksi’nde yapılan olağan kongreye katılan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, burada partilileri ile bir araya geldi. Kongrede konuşan Başkan Cem Kara, parti içi birlik ve beraberlik mesajları verirken, kongrede aday olan listenin seçilmesinin ardından ise tekrar göreve gelen Halil Gök ve ekibine görevlerinde başarılar diledi.

Başkan Cem Kara, “Çatalca’da her şeye rağmen CHP’nin başarılı olduğunu söyledi. CHP’li bazı belediyelerin egemen olduğu ilçelerde sandıktan AKP çıkmıştır. Biz Çatalca’da AKP’ye geçit vermedik. 7 seçimde de Çatalca’da CHP’yi birinci parti yaptık. Bu onur bize yeter” dedi.
Başkan Kara konuşmasının devamında, “Örgüt çalışmıyor, partide birlik ve beraberlik yok diyorlar. Eğer birlik ve beraberlikten kastınız, birilerinin koltuk benimse bu parti vardır anlayışı ise bizim buna ihtiyacımız yoktur. Birlik ve beraberlikten bahsedenler ilçe kongresinde burada olurlardı. CHP’ye yazık etmeyin, ayıp etmeyin uyarısında bulundu.

Senay BADUR-Kent Yaşam



 
Editör: Haber Merkezi