Dünya bugün Hamas'ın İsrail'e yaptığı şok saldırılara uyandı. İsrail'le Filistin son yılların en kanlı çatışmasının eşiğinde. Rusya-Ukrayna savaşının ardından İsrail ile Filistin arasında son yılların en büyük savaşı çıkabilir.

MESCİD-İ AKSA TUFANI

Filistin'e bağlı Hamas terör örgütü Kassam Tugayları ile, bugün İsrail'in sınır bölgelerine sızarak şok saldırılara imza attı. Motorlu planörlerle sızan Hamas militanlarının sivillere de ateş açtığı iddia ediliyor.

Görenler inanamadı; Bir gecede mevsim değişti, tam 25 derece Görenler inanamadı; Bir gecede mevsim değişti, tam 25 derece

Operasyonların ismini El Kassam Komutanı Muhammed El Deif, Mescid-i Aksa Tufanı olarak açıkladı.

Öte yandan İsrailli siviller havalimanlarına akın ederken bölgede büyük bir kaos hakim. Filistinli bazı sivillerse İsrail topraklarına girmeye başladı. Ayrıca Kudüs'teki bazı camilerde İsrail'e karşı 'Cihad' çağrısı yapılıyor.

"5000 ROKET ATEŞLEDİK"

El Kassam Komutanı Muhammed El Deif, "Bugünden itibaren Mescid-i Aksa Tufanı operasyonlarına başladık, 5000 roket ateşledik. 

Filistin, Lübnan, Suriye, Irak, Yemen ve her yerdeki tüm savaşçıları ve direnişçileri bu operasyona katılmaya çağırdık." ifadelerini kullandı.

İsrail'in Kabine Toplantısı'nın ardından bugün saat 13.00'te Filistin'e karşı savaş ilan edileceği gelen bilgiler arasında.

Editör: Anıl Kılıçlı