CHP Esenyurt İlçe Başkanı ve Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Ergin, basın emekçileriyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında bir toplantı gerçekleştirdi. Esenkent Hasbahçe’de yapılan toplantıya yoğun bir katılım oldu.

Bu ayki basın mensupları toplantısının Çalışan Gazeteciler Günü’nde yapan CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı böylece basın emekçileriyle sürekli bir istişarede bulunmuş oluyor.

Selamlama konuşması yapan CHP Esenyurt İlçe Başkanı ve Esenyurt Belediye Başkan aday adayı Hüseyin Ergin, “Önümüzde bir yerel seçim süreci var. 19 tane aday adayımız var. Ben de aday adayıyım ancak bugün burada bir ilçe başkanı olarak sizlerleyim.” dedi.

Genel merkezden gelen talep üzerine yazılan İyi niyet mektubuyla ilgili sorulan soruyu yanıtlayan CHP Esenyurt İlçe Başkanı Hüseyin Ergin şunları söyledi;

“Genel merkezimiz tarafından kongrelerde bir tebliğ gelmişti. Aday olmak isteyen arkadaşlar istifa etmesin diye. Sonrasında bir tebliğ daha geldi. Yerel yönetimlere talebi olanlar niyetlerini anlatan bir mektup yazsınlar o mektup genel merkezde değerlendirilecek diye. Birçok arkadaşımız da bunun için mektuplar yazdı. O mektuplar için kesin niteliğinde bir cevap bize geri gelmedi. Eğer olumsuz cevap verilseydi birçok arkadaşımız müracaat etmezdi.”

“DIŞARIDAN ADAY GENEL MERKEZİN TAKDİRİDİR”

“Dışarıdan bir aday geliyormuş gibi Esenyurt’a. Bu konu hakkında ne söylersiniz? Eski DEVA Partili Halis Kahriman’ın adı geçiyor.” yorumuna ilişkin konuşan Ergin, “19 arkadaşımız aday adayıdır. 19 arkadaşımızı içeriden değerlendiriyoruz. İradeleriyle aday adayı oldular ve ilçeye gelip sohbetlerde bulunuyorlar. Ama ilçenin yerini dahi bilmeyen bir arkadaşımız Esenyurt’a aday olursa bu örgüt bunu hazmedemez. Örgüt gruplaşır. Siyaset işi gönül işidir. İçine sinmeyen bir şeyi tabana yaptıramazsınız. Yerel seçimler daha etkilidir bu konuda. Birileri gelip ödeneğini yapıp aday adayı olur, birileri de örgüt içinde çocukluğunu, gençliğini harcamış aday adayı olur. Bu yöntemi doğru bulmayız. Aksi takdirde bu işler için çalışan insanlar bulamayız. Herkes emeğinin karşılığını bulmak ister.

Öte yandan doğu ve güneydoğudan partimize büyük bir ilgi var. Aleviler yıllardır özgürce ibadetini yapamadı, Kürtler yıllardır özgürce anadilini konuşamadı. Herkesin artık demokratik bir şekilde yaşaması gerekir. Dinleri, dilleri yasaklanmış insanların kendilerini temsil etmeleri bizi mutlu ediyor. Halis Bey’in de onlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Ümit ediyorum ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne ilkesel olarak yaklaşsın. Adaylık benim olduğu kadar CHP’ye üye olmuş herkesin hakkıdır. Adayı belirleme de partinin üst yönetimidir.” dedi.

“YEREL SEÇİMLERİN DOĞAL İTTİFAKLARI VARDIR”

‘DEM Partisi olmadan seçimi alabilecek misiniz?’ Sorusuyla ilgili açıklamalar yapan Ergin, “Bazen bağımsız da olsanız seçimi kazanırsınız bazen 6 kişi de masaya oturup seçimi alamazsınız. Hem DEM Partisi, hem CHP, TİP gibi bir bloğa inanan güvenen insanların ortak ilkelerde buluşması gerekir.” ifadelerini kullandı.

“ÖN SEÇİM DEMOKRASİNİN ŞARTIDIR”

‘Özgür Özel ön seçimi getireceğini söylemişti ama ön seçim olmadı; ne diyorsunuz?’ sorusuna cevap veren Hüseyin Ergin, “Ön seçim kendisini demokrat olarak kabul eden herkesin onaylayacağı bir yol olmalı. Ben de ön seçimden yana bir siyasetçiyim. Tüzük çalışması kapsamında da genel merkeze çalışmamızı gönderdik. Eğer ön seçim yapılırsa partiye üyelikler de belli bir seviyeye ulaşacaktır. Ön seçim olursa üyelikte patlama yaşarız. Çünkü herkes eşini dostunu akrabasını partiye üye yapacaktır.” ifadelerine yer verdi.

“KILIÇDAROĞLU’NU BENDEN DAHA ÇOK SEVEN YOKTUR”

‘Kılıçdaroğlu’nu önce desteklediğiniz, sonrasında da yalnız bıraktığınız yorumları yapılıyor. Bunlara ne dersiniz?’ şeklindeki soruya ise Ergin şunları söyledi;

“Öncelikle sayın eski genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu benden daha çok seven birisi yoktur. Ancak partide bir değişim rüzgarı olmak zorundaydı çünkü bu kaybedilen genel seçimlerin ardından yerel seçimler için moral tazelemek adına elzemdi. Bu mecburiyetle birlikte genel başkanın ve birçok kadroda kabuklaşmış kişilerin görevlerinden ayrılmaları gerekiyordu. İnanın bana genel başkan borazanlığı yapanlar, tutunacak tek dalları genel başkan kaldığı için öyle yaptılar başka bir amaçları yoktu.”

“DESTEK RESMİ OLMAZ, GÖNÜL BAĞI İLE OLUR”

‘Esenyurt Belediyesi’nden finansman anlamında bir destek gördünüz mü?’ Sorusuyla ilgili yorum yapan Hüseyin Ergin, “Bir devlet kurumunun bir siyasi partiye ekonomik anlamda destek vermesi doğru değil. Ancak belediyeyi yönetenler partilerine gönül bağı olarak desteklerini, bağışlarını yapmalı. Ancak bütçemiz üyelerimizin ve arkadaşlarımızın çalışmalarıyla oluşur.” dedi.

Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı! Şile Belediyesi'nin Mali Tablosu Şeffaflık İlkesiyle Kamuoyuyla Paylaşıldı!

“OY İSTEDİĞİNİZ KİŞİLERİN SİZDEN TALEPLERİ OLMASI DOĞAL”

‘Özgür Özel’in DEM Partisi’yle kamuoyu önünde görüşeceğiz açıklaması sonrasında DEM’in Esenyurt’u kesinlikle istediği ifade edildi. Buraya DEM Partisi’nden bir aday konulduğunda tavrınız ne olacak?’ şeklindeki soruya yanıt veren Ergin, “DEM de resmi bir partidir. Bu bir virüs değildir. Toplumun bu partiye, yöneticilerine ve seçmenine alışması lazım artık. Bunu AKP yapsa iyi başkası yapsa kötü. Böyle bir şey olmaz. Parti olarak her türlü siyasi faaliyeti yapabilirler. Biz bunu savunuyoruz. Geçmişte yaptıkları katkılardan dolayı çok teşekkür ediyoruz. 2024 seçimlerine giderken de aynı birliktelikle gidersek bu bizi mutlu eder. Çünkü ikimizin de amacı AKP-MHP bloğuna karşı zafer kazanmak. Çünkü onlar özgürlük karşıtı bir blog. Sadece kendisine biat edenlere hizmet eden bir anlayış onlarınki. Biliyorsunuz sınavlarda, mülakatlarda yaptıklarını. Bunlardan kurtulmamız gerek. Dolayısıyla DEM Parti ile birliktelik için çok büyük çaba sarf edildi. Bir araya gelirsek güzelliği doğurabiliriz.” dedi.

“KİME GÖRE TERÖRİST?”

Ergin daha sonra sözlerine şöyle devam etti;

“Oradan gelecek bir aday tabi ki genel merkezin vereceği karardır. Kendi içimizden çıkmasıyla birlikte seçime gireceğimizin partinin aday göstermesi aynı şey değildir. Genel merkez ve il başkanlıkları buna karar verdikten sonra değerlendirmemizi yapacağız. Ama belirlenen adayın her iki parti tarafından desteklenmesi bizi zafere götürür. Gelip adayı kazandırıp gidip yerlerinde otursunlar diyemeyiz, eşit bir temsil hakkı verilmesi gerekir. Siz bir kişiden bir toplumdan oy istiyorsanız oy istediğiniz kişinin gelip sizden bir talepte bulunması gayet doğaldır. Ve şeffaf bir şekilde bunlar yapılmalı. AKP daha önce nasıl kapalı kapılar ardından yaptı biliyorsunuz. Başka partiler yapınca terörist mi oluyor? Neye göre terörist kime terörist? Seni desteklerse vatan evladı. Sana karşıysa terörist.”

“CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN TÜZÜĞÜNDE YAPTIRIMLARI VARDIR”

‘Mevcut başkan başarısız mı? Ayrıca ben mevcut başkanın aday olmadığı takdirde aday olan kişiye yıpratma uygulayacağını düşünüyorum.’ yorumuna karşı konuşan Ergin, “Hizmet sadece tek dönemlik değildir. Uzun yıllar hizmet edecek şekilde davranmanız gerekiyor. Ben başkanımızın da belediye yönetimindeki arkadaşlarımızın da öyle bir tavır içinde olacaklarını zannetmiyorum. Ama öyle bir durumla karşılaşırsa partinin tüzüğünde ve temayüllerinde uygulayacağı yaptırımlar vardır.” diye konuştu. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı