2024 yerel seçimlerine çok kısa bir süre kala, özellikle İstanbul'daki durum çok önemli. 2019'da CHP'nin eline geçen İBB, AK Parti'nin birinci hedefi. 

İstanbul'un ilçelerindeki seçimler de İBB'deki tabloyu belirlemek için hayati önem taşıyor. Kağıthane de İBB'deki Meclis çoğunluğu için kilit bir rol oynuyor.

SERDAR KURŞUN KAĞITHANE İÇİN KAZANMANIN FORMÜLÜ OLABİLİR

2009 yerel seçimlerinde CHP'nin Kağıthane'deki oy oranı %22,70 iken, 2014'te Kurşun'un adaylığıyla bu oran %29,6'ya yükseldi. Bu, Kurşun'un Kağıthane'deki etkili bir siyasi figür olduğunu ve partinin oy potansiyelini artırma kapasitesine sahip olduğunu gösteriyor. 2019 yerel seçimlerinde ise CHP, İYİ Parti adayını destekleyerek iktidar bloğuna karşı %31,12 oy oranı elde etti. 2023 genel seçimlerinde ise Kağıthane'de iktidar bloğunun oy oranı %46,95'e düşerken, CHP ve İYİ Parti önemli bir oy potansiyeline sahip oldu.

KAĞITHANE CHP'YE GEÇMELİ

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

CHP'nin 2024 yerel seçimlerine yönelik stratejisi, Kağıthane'de Kurşun'un adaylığı ile daha da güçlenebilir. İyi senaryoda, Kurşun'un adaylığıyla 2014 yerel seçimlerinden beri düşen oy farkı kapatılıp, CHP Kağıthane'de bir zafer elde edebilir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nde üye sayısını artırabilir. Orta iyi senaryoda, kısmi ittifaklar ve Kurşun'un adaylığıyla fark belli bir oranda tutulur ve İBB'ne ek üye kazandırılabilir. Kötü senaryoda ise ittifak sağlanamaz ve oy oranı düşerse, İBB üye sayısı aynı kalabilir veya düşebilir.
 

Editör: Anıl Kılıçlı