İBB Meclilsi temmuz ayı oturumları yine tartışmaların gölgesinde başladı. Meclis oturumunda “Artİstanbul Feshane”deki “Ortadan Başlamak” sergisi üzerinden LGBT tartışması çıktı.

tevfik göksu

Ataşehir'i bugün Çınar Başkan yönetiyor Ataşehir'i bugün Çınar Başkan yönetiyor

GÖKSU: LGBT PROPAGANDASI YAPAMAZSINI

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu da İstanbul'un manevi dinamiklerinin en kadim merkezi olan Eyüpsultan'da Kurban Bayramı'nda patolojik bir vaka olarak LGBT propagandası ve camiye saygısızlık içeren eserlerin olduğu bir sergi açıldığını söyleyerek “Bu şehrin en önemli manevi merkezlerinin birinde kamunun eliyle LGBT propagandası yapamazsınız” dedi.

Göksu sözlerini şöyle sürdürdü; “Seçim günü Eyüpsultan Camisi'nde Yasin okuyan İBB Başkanı Feshane'dekileri görmüyor mu?  Görüyor. Ama onun bir tane meselesi var. ‘Sen CHP Genel Başkanı olmak için yeteri kadar solcu gözükmüyorsun. Solcu gözükmen için inandığın değerleri arka plana at' demişler. Patolojik sergiyi kaldırın. Siz o 4 harfle ilgili başka düşüncelere sahip olabilirsiniz. Biz yanlış ve felaket olarak düşünüyoruz.  Bu sergiyi kaldırın, tarihle hesaplaşmaktan vazgeçin”

balyalı

BALYALI: GERÇEK GÜNDEM EKONOMİ

“Geçen hafta motorlu taşıtlar vergisi 2 kat arttırıldı. Temizlik malzemelerinde yüzde 8 olan KDV yüzde 20'ye çıkarıldı. ÖTV arttı, dolar 26 TL'ye geldi. Ekmek 8 lira, bir poğaça 10 lira oldu. Ülkenin gerçeği bu, vatandaş ekmeğin fiyatı ile ilgileniyor.” diyerek gerçek gündemin ekonomi olduğunu söyleyen CHP Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, “Feshane sadece sergi gerçekleştirilen bir alan değil. Etkinlik alanları da mevcut. Toplamda 8 bin metrekarelik bir proje alanı. 2 sergi salonu, kafe, kütüphane, konferans salonu var. Dün akşam Kemal Sunal'ın “Tosun Paşa” filmi gösterildi. Bütün mahalleli geldi izledi. Bütün bu koparılan kıyametin altında kültür-sanat ya da Feshane ile ilgili bir dert olmadığını çok iyi biliyoruz. ‘Vatandaşlarımızın milli manevi değerlerini istismar edilerek 2024 Eyüpsultan seçimlerine yönelik algı yaratabilir miyiz' Sadece bunun derdindeler. Bizler de sizler kadar milli manevi değerlere bağlı insanlarız. Mili manevi değerlere aykırı bir durum olsa birinci derecede karşı çıkacak olanlar bizleriz. Her baktığınız yerde LGBTİ görmenizi de anlamış değiliz” ifadelerini kullandı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı