Katma Değeri Yüksek Tarımsal Ürünler” alanında ihtisaslaşmasın ardından Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde (ALUM) birçok ürünü piyasaya sunan Iğdır Üniversitesi, yeni bir başarıya daha imza attı.Proje Koordinatörü Öğr. Gör. Musa Karadağ öncülüğünde yürütülen çalışmalar sonucunda, sağlığa zararlı kimyasallar içermeyen, tamamen bitkisel içerikli ve çevre dostu "Alaca Bitkisel Vücut Kremi"ni geliştirildi.

DERDE DEVA İLAÇ

Artvin bölgesinin zengin coğrafyasında yetişen 11 tıbbi bitkinin ekstraktı ile 21 bileşenli kompleks bitkisel ürün, Iğdır Üniversitesi Araştırma Laboratuvarı Uygulama ve Araştırma Merkezinde vücut kremine dönüştürüldü. Özellikle masaj kapsamlı bir ürün olan Alaca; baş, alın, şakaklar, boyun, göğüs, omuz, bel, kalça, bacaklar, dizler ve ayaklar gibi ihtiyaç duyulan bölgelere cilde masaj yapılarak uygulanıyor. Kremde bulunan bitki özleri, vitaminler ve mineraller cildin ihtiyaç duyduğu besinleri temin etmeye yardımcı oluyor. Bu ürün ile Iğdır Üniversitesi, cilt bakımı konusunda doğal ve etkili bir alternatif sunmayı hedefliyor.

KARADAĞ: ZARARLI KİMYASALLARI İÇERMİYOR

Alaca Bitkisel Vücut Kreminin yararları hakkında bilgi veren Öğr. Gör. Karadağ, ürünün içeriğinde bulunan özel bitki özleri ve vitaminler sayesinde cildi nemlendirdiğine ve aynı zamanda yenilediğine dikkat çekti.Ürünün zararlı kimyasalları içermediğini sözlerine ekleyen Karadağ, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Daha önce pek çok önemli çalışmaya imza attık. Kozmetik alanındaki AR-GE ve ÜR-GE çalışmalarımızla da başarılarımıza başarı kattık. Bölge ve Iğdır için kendi kendine yeten bir il ve üniversite olmaya adayız. Çok yoğun bir AR-GE ve ÜR-GE çalışması sonucu çıkan ürünümüzün piyasaya çıkması ayrıca bizleri mutlu etmiştir.  Hassas ciltlere uygun olan bu krem; paraben, sülfat ve sentetik kokular gibi zararlı kimyasalları içermiyor. Bu nedenle, cilt sağlığına zarar vermeden günlük cilt bakım rutininin bir parçası olarak kullanılabiliyor. Doğal cilt bakımı sevenler için mükemmel bir seçenek olarak dikkat çekiyor. Sağlığa ve çevreye duyarlı bir ürün arayanlar için ideal bir tercih olabilir.”

Şaka gibi olay; Kampüs yasağı kalktı, vatandaş sınıflara girdi Şaka gibi olay; Kampüs yasağı kalktı, vatandaş sınıflara girdi

ALMA: “IĞDIR ÜNİVERSİTESİ, BİLİME BÜYÜK ÖNEM VERMEKTE”

Ürünün satışa sunulmasının ardından düşünceleri paylaşan Rektör Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, Iğdır Üniversitesi'nin bilimsel araştırma ve inovasyona büyük önem verdiğini ifade etti.

Ardından Rektör Alma, "Alaca Bitkisel Vücut Kremi, bu yaklaşımımızın bir ürünüdür. Doğal içerikleri ve kalitesi ile bu krem, kullanıcıların cilt sağlığını koruma ve güzelliklerini destekleme konusundaki ihtiyaçlarını karşılamak için tasarlandı. Ürünün piyasaya sunulmasında emeği geçen personellerimize teşekkür ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ürünü satın almak ve gün geçtikçe ürün çeşitliliğini artan Iğdır Üniversitesi Online Satış Mağazasını ziyaret etmek için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz. 

http://onlinesatis.igdir.edu.tr/ana-sayfa