İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar’a 475 araç kapasiteli otopark ve 7 bin metrekarelik meydan kazandıracak projenin temelini atmıştı. Temel atma töreninde İmamoğlu, caminin yapılmasının engellendiğini söyledi.

CHP'nin Diyarbakır Sur adayıydı; Evinde ölü bulundu CHP'nin Diyarbakır Sur adayıydı; Evinde ölü bulundu

İMAMOĞLU: DAVA EDİLDİK

Ekrem İmamoğlu temel atma töreninde bu olaya tepki gösterdi. Temelini atacakları zemin altı otopark ve meydan projesi şekillendiğinde, Avcılar’ın en kalabalık noktasında bulunan Hacı Ahmet Tükenmez Camii’ni de yeniden yapmayı tasarladıklarını ve inşaat başladıklarına anlatan İmamoğlu camii küçük olduğunu iddia eden bir müftü tarafından dava edildiklerini söyledi.

İmamoğlu, “800 kişi kapalı alanı, dışarısıyla beraber 2000 kişiyi bulan ibadet noktası olacak bir yer, küçükmüş! Kardeşim, oraya binlerce kişi gelemiyor bile. Hemen karşıda Cerrahpaşa diye üniversitenin içerisinde kocaman bir cami tasarlanmış zaten. Hemen 200 metre karşısı. Hatta ben dedim ki, ‘Burada zaten büyük bir cami var.” dedi.

Burada, burayı boğan değil, burayı ferahlatan bir cami yapılmalı.’ Sonra dediler ki, ‘Bir de müftülük istiyorlar. Israrla onun için bunu zorluyorlar.’ ‘Yazı yazın’ dedim, ‘Hazine ya da Milli Emlak… Neyse devletin bir yerde arsası varsa, onu bize göstersinler. Avcılar’ın müftülük binasını da biz yapacağız Büyükşehir Belediyesi olarak. Hiç sorun yok. Ama oraya sığmaz’ dedim. Orası zaten bir avuç içi kadar yer. Oraya sığmaz.” İfadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Avcılar’da bulunan 40 yıllık hacı Ahmet Tükenmez Camii, Silivri açıklarında 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki deprem yüzünde ağır hasar görmüştü. 

İktidara yakın gazetelerde olaya ilişkin "İBB cami yapımına engel oldu" şeklinde haberler servis edilmişti.

Editör: Anıl Kılıçlı