2019 yerel seçimlerinde Güngören Belediye Başkanı, Bünyamin Demir olmuştu. Demir, göreve geldikten sonra sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanmaya başladı. Demir’in sempatik ve samimi hallerini yansıttığı videolar dikkat çekti.

‘İNFLUNCER BAŞKAN’

Güngören’in en küçük ilçe konumda olması Demir’in büyük popülerlikte sınırları zorlamasına engel olamadı. Demir, sosyal medyada 20 milyon izlenme ve 477 bin takipçi sayılarına ulaşarak rekorları alt üst etti. Demir için ‘İnfluncer Başkan’ yakıştırmaları yapılmaya başlandı.

Demir’in birçok paylaşımında oluşturduğu ‘İyi başkan’ imajı muhalif ve iktidar fark etmeksizin tüm vatandaşlardan tam not aldı.

Esenyurt’un Sokakları Modernliğe Kavuşuyor Esenyurt’un Sokakları Modernliğe Kavuşuyor

AK PARTİ’NİN GÜÇLÜ ADAYLARI ARASINDAN SİVRİLİYOR

Yaklaşan yerel seçimler nedeniyle AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayları merak konusu. İstanbul için konuşulan isimler; Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Murat Kurum, Ak Parti 2. Bölge Milletvekili Süleyman Soylu ve Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir olsa da vatandaşların sempatisini kazanan Bünyamin Demir de güçlü adaylar arasında yerini aldı. Birçok vatandaş Demir’in İBB seçimlerinde aday olmasını istiyor.

BÜNYAMİN DEMİR KİMDİR?

Bünyamin Demir, 1982'de İstanbul'da doğdu. Aslen Trabzon Akçaabatlı olan Demir, eğitim hayatına Almanya’da başladı. Ortaokul ve lise eğitimini Güngören Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde sürdüren Demir, okulun ilk mezunları arasında yer almıştır. 2004 yılında Haliç Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olarak serbest mimarlık yapmaya başlamıştır. Marmara Üniversitesi İktisat Anabilim Dalı altında yürüttüğü lisansüstü eğitimi neticesinde 2006 yılında yüksek lisans, 2010 yılında doktora derecesi aldı. Demir, AK Parti’nin kuruluşundan beri farklı kademelerde görevlerde bulundu. SÜLEYMAN ÇAY/KENT YAŞAM