Edinilen bilgiye göre; Geçtiğimiz hafta Salı günü saat 10.00 sıralarında Sarıyer Ferahevler Mahallesi'nde, evinden çıkançıkan Sevcan Özmeral (40), işe gitmek üzere yola koyuldu.

Özmeral, Adnan Kahveci Caddesi’ne geldiği sırada yaya geçidi olmayan yerden yolun karşısına geçmek istedi. O esnada cadde üzerinde 34 M 2728 plakalı minibüs ile seyreden Alper K., yasak yerden dönüş yaptı. Dönüş sırasında Özmeral'ı görmeyen Alper K., kadına çarptıktan sonra minibüsün altında metrelerce sürükledi ve ancak çevredekilerin uyarısıyla durabildi.

KOPAN KULAK AMELİYATLA YERİNE DİKİLDİ

Vatandaşların yardımıyla minibüsün altından çıkartılan Özmeral polis ve sağlık ekiplerinin gelmesiyle, kulağının koptuğu öğrenilen ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Özmeral, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Maslak'taki özel bir hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Acilen ameliyata alınan Özmeral'in kulağı ameliyatla yerine dikildi. Ancak kadının kopan kulağında duyma problemi yaşadığı öğrenildi.

"MİNİBÜSLER, YASAK OLAN YERDEN DÖNÜYORLAR"

Kazayla ilgili konuşan Hüseyin Soğukpınar, “Minibüslerin buradan U dönüşüyle dönmesi yasak, sürekli bu ışıklarda kaza oluyor. Burada trafik ışıkları olmasına rağmen çok hız yapıyorlar ve kaza da bu nedenle oldu" dedi.

HEM SÜRÜCÜ HEM KADIN KUSURLU BULUNDU

Çalışmaları tamamlayan polis ekipleri, sürücü Alper K'yi "dönüş kurallarına riayet etmemek" maddesinden, yaya Özmeral'i ise "yaya geçidini kullanmamak" maddesinden kusurlu buldu. Kazanın ardından Tarabya Polis Merkezi Amirliğine götürülen sürücü ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi