İstanbul en kurak mevsimlerini yaşadığı yılda, şehirdeki barajların doluluk oranları defalarca kritik seviyelere geldi ve son zamanlarda da uzun süreli su kesintileri yaşanmıştı. Suyun en değerli olduğu bu süreçlerde Başakşehir’de aylarca su israf edildi.

Başakşehir Muratdere Caddesi Cebeci Sokak’ta İSKİ’ye ait su borusu patladı ve 4 ayda 5 kez aynı noktada geniş su birikintileri oldu.

Su baskını olduğundaki görüntü;

BORU TAMAMEN DEĞİŞTİRİLDİ

Borunun patlak bölümünün tamir edilmesi yerine sokağın büyük bir bölümü kazılarak boru komple değiştirildi. Bu işlem zaten aylardır bir bölümü hem yağmurlardan hem de su baskınlarından çamurlu olan sokağı köy yoluna dönüştürdü. Artık köylerde bile çok az böyle yolun kaldığı 2023 Türkiye’sinde İstanbul’un en önemli ilçelerinden biri olan Başakşehir’deki bu görüntü vatandaşın tepkisini çekiyor.

Sokağın son hali;

“ASFALT DA İSTEMİYORUZ BARİ MICIR DÖKÜN”

Başta sokak sakinleri olmak üzere caddeyi ve sokağı kullanan vatandaşlar, İSKİ ile Başakşehir Belediyesi’ne tepkilerini göstererek, “Asfalt yapmadınız bari yeniden mıcır döküp silindirle düzeltin de evimize girip çıkabilelim. Şehrin göbeğinde miyiz köyümüzde mi belli değil. Belediye yok mu burada? Yerel seçim varken bu hizmet kalitesiyle mi oyumuzu istiyorsunuz?” dedi.

İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler? İYİ Parti'de kurultay; Genel Başkan Adayları kimler?

Editör: Anıl Kılıçlı