Geçtiğimiz hafta başlayan İsrail Hamas çatışması büyüyerek sürüyor. Son olarak İsrail bu akşam 'Hamas' militanlarının sığınak haline getirdiğini iddia ettiği El-Mamedani Hastanesine bombalı saldırı gerçekleştirdi. Hastanede yatmakta olan kadın ve çocuklar da dahil olmak üzere 1000'in üzerinde ölünün olduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜLER DEHŞETE DÜŞÜRDÜ

İsrail'in hastane saldırısındaki görüntüler izleyenleri dehşete düşürürken Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil birçok siyasiden peş peşe açıklamalar geldi.

Saldırıya ilişkin İsrail ordusundan yapılan ilk açıklamada, "Hastane bombalamasına dair henüz detaylara sahip değiliz" denildi.

Filistinli bir baba, İsrail'in Al-Ahli Baptist Hastanesi’ne yaptığı hava saldırısında hayatını kaybeden çocuğunun kopmuş parçalarını poşetler içinde teslim aldı.

SSGEOS sistemi Tokat ve İzmir depremlerini 2 gün önce tahmin etti SSGEOS sistemi Tokat ve İzmir depremlerini 2 gün önce tahmin etti

İSRAİL REDDETTİ

İsrail ordusu, Gazze’deki hastanenin İsrail tarafından vurulmadığını, patlamanın Hamas tarafından başarısızlıkla fırlatılan bir roketten kaynaklandığını iddia etti.

İsrail ayrıca, Türkiye’deki vatandaşlarının acilen ülkeden ayrılmalarını istedi.

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Hamas, hastane saldırısının savaş suçu olduğu yönünde açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki hastane katliamı soykırım suçudur.. Siyonist işgalin Gazze Şehri El Ahli Hastanesi'nde gerçekleştirdiği ve çoğu yerinden edilmiş aileler, hastalar, çocuklar ve kadınlar olmak üzere yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği korkunç katliam, bu suçlunun çirkin yüzünü bir kez daha ortaya çıkaran bir soykırım suçudur. Düşman ve onun faşist ve terörist hükümeti. Bu aynı zamanda Amerika ve Batı'nın bu suç işgaline verdiği desteği de açığa çıkarıyor. Uluslararası toplum ile Arap ve İslam ülkeleri, işgalin ve onun faşist ordusunun kibirini durdurmak ve 11. yıldır gerçekleştirdiği soykırımın hesabını sormak için yarın değil hemen şimdi sorumluluklarını üstlenmeli ve müdahale etmelidir. Zaten abluka altında olan bölgede art arda günler yaşandı" ifadeleri kullanıldı.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in hastane saldırısına sert tepki gösterdi.

Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı.

"İçerisinde kadınların, çocukların, masum sivillerin olduğu bir hastaneyi vurmak, İsrail’in en temel insani değerlerden yoksun saldırılarının son örneğidir.

Gazze’de yaşanan ve tarihte benzeri olmayan bu vahşeti durdurmak için tüm insanlığı harekete geçmeye davet ediyorum."

İSRAİL'DEN SON DAKİKA 'TÜRKİYE' AÇIKLAMASI

İsrail Ulusal Güvenlik Bürosu, tüm İsraillilere Türkiye'yi mümkün olan en kısa sürede terk etmeleri çağrısında bulundu.

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıdan dolayı 3 gün yas ilan etti. İsrail Ordu Sözcüsü Hagari hastane saldırısıyla ilgili, "Elimizde tüm detaylar yok" dedi.

İSRAİL: UYARMIŞTIK

İsrail Ordu Sözcüsü yaptığı açıklamada, "Terörist Hamas'ı Baptist Hastanesi ve diğer beş hastanenin boşaltılması ve sığınak olarak kullanılmaması konusunda uyarmıştık..." dedi.

GUTERRES, MISIR'A GİDİYOR

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in, İsrail'in sürekli saldırılarına maruz kalan Gazze'ye insani yardımın nasıl ulaştırılacağını tartışmak üzere Perşembe günü Mısır'da Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sissi ile bir araya geleceğini söyledi.

MISIR VE DSÖ'DEN AÇIKLAMA

Mısır, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısını şiddetle kınadığı İsrail'i, "toplu cezalandırma politikalarına" derhal son vermeye çağırdı. Dünya Sağlık Örgütü, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yapılan saldırıyı güçlü bir şekilde kınadı.

Editör: Anıl Kılıçlı