Ülkenin geldiği durum itibariyle toplumumuzun tüm kesimlerinin farklı ciddi sıkıntılar içinde olduğunu gördüklerini belirten CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, ‘Gerek ekonomik anlamda, gerek hukuki anlamda gerekse demokrasi açısından yaşanan sıkıntılara karşı bizler de ilçe başkanlığı olarak vatandaşımızla bir araya geliyor, vatandaşımızı dinliyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yaşanan sorunlara ne tür çözümler üreteceğini, ne tür çalışmalar yürüteceğini anlatmak için Kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve örgütümüzle birlikte alan çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz.  Son zamanlarda özellikle il başkanlığımızın önderliğinde 39 ilçe başkanlığımızla eş zamanlı alan çalışmaları yürütüyoruz.  Geçtiğimiz günlerde vatandaşlarımızı zorlayan insani bir hak olan elektrik kullanımı neticesi ile faturalara yansıyan fahiş zamları gündeme getirdik. Esnafımız çok dertli, üretim fiyatlarına ek olarak artan enflasyon ve elektrik, doğalgaz gibi gider kalemlerindeki fiyatların artışı sebebiyle iş yapamaz duruma geldiklerini biliyoruz. Çalışmalarımızı toplumun her kesiminde mağduriyet yaşayan kişilere doğrudan dokunarak sürdürüyoruz. Özellikle Corona döneminde yaşadıkları sorunlar nedeniyle zor zamanlar geçiren sağlık çalışanlarımızı da ziyaret ettik. Bu çalışmamız da eşgüdümlü bir çalışmaydı ve 39 ilçede sağlıkçılarımızın 3600 Ek Gösterge ile ilgili mağduriyetlerini ve sorunlarını dinledik. Bu sorunların tamamını bir rapor haline getirdik ve İl Başkanlığımıza ulaştırdık. Alanda görüyoruz ki vatandaş çözüm için Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını bekliyor’ diye konuştu.

‘ İyi ki CHP’li belediyeler var’

İstanbul’da, Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin salgın ve ekonomik kriz ortamında vatandaşların sıkıntılarını çözmek için canla başla çalıştığını belirten Yalınkılıç, ‘ Salgın sürecinde ve şu yaşadığımız sıkıntılara çözüm üretmek konusunda , ‘İyi ki Cumhuriyet Halk Partili Belediyeler var, iyi ki İstanbul Büyükşehir Belediyemiz var’ diyorum. Belediyelerimizin, özellikle sosyal belediyecilik anlamında vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlara dokunmak ve bu sorunları çözmek adına çok önemli çalışmaları oldu ve olmaya devam ediyor. Belediyelerimizin yaptığı çalışmalar vatandaşlarımız tarafından takdirle karşılanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hayata geçirdiği ‘Askıda Fatura’  çalışmasının aldığı uluslararası ödül bizleri onurlandırdı. Toplumsal dayanışma kültürünü teknolojiyle öne çıkaran, “bir başkası için ben ne yapabilirim?” sorusuna yanıt bulan bu çalışma bizleri mutlu ediyor. Ülkede yaşanan tüm sıkıntılara rağmen belediyelerimiz vatandaşlarımıza nefes aldıracak çalışmalarını sürdürüyor.  Biz aslında ülke olarak dayanışmayı seviyoruz. Vatandaşlarımız güven duydukları kurumlar aracılığıyla bunu gerçekleştirmekten memnuniyet duyuyorlar. Maalesef bütün toplumu ilgilendiren bir hastalık döneminde bile yardım için toplanan paralara bloke koyarak, hem vatandaşımızın dayanışma ruhuna pranga vurmuş hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın hakkı yenmiştir. Tüm engellemelere rağmen herkes bilsin ki halkın belediyeleri vatandaşın yararına çalışmalarını var gücüyle sürdürmeye devam edecek’ şeklinde konuştu.

‘Vatandaşlarımız sorunların nedenlerinin farkında’

Halkın tüm kesimlerinin ülkenin bugün içinde bulunduğu durumun tüm sebeplerinin farkında olduğunu belirten Yalınkılıç, ‘Vatandaşlarımız her şeyin farkında.   Sokakta bugün ‘Bir dokun bin ah işit’ durumu var. Mutfakta yangın var! Pazara ev ihtiyaçlarını karşılamak için gelen vatandaşlar tüketim gıdalarına gelen zamlar karşısında çaresiz bir halde. Elindeki parasıyla haftayı ne şekilde geçireceğinin, ay sonunu nasıl denkleştireceğinin derdinde. Açıklanan enflasyon rakamı ile gerçekte yaşanan enflasyonun ne olduğunu ve ülkemiz kaynaklarının nasıl israf edildiğinin herkes biliyor.  Muhalefetteki bir parti olsak bile, vatandaşı düşünerek, hakkının, hukukunun korunması adına Genel Başkanımız partimizin önerilerini her fırsatta dile getirmiştir. Örneğin asgari ücret; Toplumumuzun yarısı asgari ücretle geçiniyor ve yükseltilmesi konusunda çabalarımız ise sonuç verdi. Elektrik faturalarındaki sosyal tarifenin yükselmesi, emeklilere bayram ikramiyesi, temel gıda ürünlerinde KDV’nin düşürülmesi tüm bu gelişmeler Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun vatandaşın sıkıntılarının bir nebze de olsa giderilmesi adına getirdiği önerilerdi’ diye konuştu. 

‘Umut, seçimle beraber hayata geçecek Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’ de’

Tüm sorunların çözüme kavuşmasının parlamenter sistemin yeniden hayata geçmesiyle mümkün olabileceğini belirten Yalınkılıç, ‘ millet sandık istiyor ve hemen seçim olmalı’ dedi. Vatandaşlar gerçek anlamda bir çıkmazın içinde. Ülkemize yatırım yok. Bugün ülkemize yatırım yapacak olanlar hiçbir konuda bir güven ortamı göremiyorlar. Ne hukuk açısından ne ekonomi açısından yatırım koşulları yok.  Ülkemizin nefes alabilmesi için Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin sona ermesi gerekiyor. Nitekim altı liderin imzaladıkları Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme Geçiş Mutabakatı toplum tarafından heyecanla karşılandı. Özlem duyulan bir görüntüydü ve umut verdi. Ekonomik sorunların çözümü güven ortamının oluşmasına bağlı. Adalete ve hukuka güven duyulmasının yolu da parlamenter sistemden geçmektedir. Alandayız, çalışıyoruz. Toplumun tüm kesimleri güçlendirilmiş parlamenter sistemi, eşitlik, adalet ve demokrasinin yeniden tesisi adına talep ediyor. Nitekim 6 farklı siyasi liderin bu anlamda attığı adım da güzel bir görüntüydü. Herkesin bu birliktelikten söz ettiğini ve birlikteliğin yarattığı heyecanı konuştuğunu görüyoruz. Gençlerimiz özellikle, ayrışma ve kavga ortamını istemiyorlar. Farklılıklar olabilir, ama ayrışma ve gerginlik toplumumuzun umudunu kırıyor, sevincini gölgeliyor. Gençlerimiz birbirine kin duyulan bir ortamda yaşamak istemiyorlar.

‘Zamlar altında ezilen kadınlarımız sıkıntılı’

Bir kadın siyasetçi olarak, toplumdaki her kesimden kadınların yaşanan sorunlar karşısında mutsuz olduğunu ifade eden Yalınkılıç, ‘Ekonomik dar boğazın içinde kalan kadınlarımız nasıl mutlu olsun? Okulunu büyük umutlarla bitirmiş evladı işsiz olan anne nasıl mutlu olsun? Evladını bu halde gören annenin, evini tenceresini istediği gibi kaynatamayan, ailesinin temel ihtiyaçlarının karşılanamadığını gören kadın nasıl mutlu olsun ki? Kadına yönelik her türlü şiddetin bu kadar derinleştiği, haklarının korunmadığı  bir ortamda kadın nasıl mutlu olsun? İstediği saatte kendini güvende hissederek dışarı çıkamayan, özgür olamayan kadın nasıl mutlu olabilsin ki? Toplumumuzdaki en büyük yükü kadınlarımız taşıyor. Ekonomik sorunlar özellikle kadınların sırtında önemli bir yük. Ülkemizde yüzde 25 genç işsizin olması ne demek? Bu acı tablo karşısında kadınlarımız, annelerimiz nasıl mutlu olsun? Kadınların üzerinden yıllarca siyaset yapıldı. Artık tüm bunların geride kalmasını ve kadınların bir birey olarak toplumda yer almasının sağlanması çok önemlidir. Önümüzdeki günlerde 8 Mart’ı yaşayacağız. 8 Mart kadınların toplumda, siyaset, sosyal ve ekonomik alanlarda eşitliğin sağlanması için taleplerini yükselttiği gündür. Dolayısıyla öncelikli olarak kadının toplumda birey olarak kabul edildiği, fırsat eşitliğinin sağlandığı bir dünya istiyoruz. Kadın istihdamında çok geri seviyelerdeyiz., Özellikle yönetimlerde ve karar mekanizmalarında kadınlarımız yok denecek kadar az. Kadınlarımızın yaşadığı sorunlar artık hiç kimsenin yok sayamayacağı düzeyde.  Kurtuluş Savaşımızı emperyalist güçlere karşı  Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kadını, erkeği ve çocukları ile kazandık. Kalkınma mücadelesini birlikte verdik ama son yıllarda mevcut iktidarın ayrımcı ve cinsiyetçi politikaları nedeni ile  kadınlarımız var ile yok arasında yaşamak zorunda kaldı.’ şeklinde konuştu.

‘Hayatın her alanında kadının etkin olduğu bir yaşam diliyorum’

Son olarak 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne yönelik düşüncelerini aldığımız Yalınkılıç, ‘Evet, Genel Başkanımız, ‘Fırsat eşitliğinin sağlandığı, kadınların hayatın her alanında güçlü ve etkin olduğu bir Türkiye’yi birlikte inşa edeceğiz ’ diyor. Bizler de bu ideal gerçekleştirmek için çalışacağız. Kadınların ezilmediği,  eşit işte eşit koşullarda çalıştığı ve sosyal ekonomik alanlarında eşitsizliğin kalktığı, emeğin sömürülmediği, demokrasi ve hukuk alanında gerekli tüm çalışmaların yapılması dileğiyle başta tüm çalışma arkadaşlarımın olmak üzere kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum’ dedi.

Sevim Yalınkılıç Kimdir?

Tuzla’da doğdum.  İlk, ortaokul ve liseyi Tuzla’da bitirdim. Daha sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden mezun oldum. İkinci Üniversite olarak yerel yönetimleri bitirdim. Özel sektör ve İhracat, Pazarlama ve Sigorta konusunda faaliyet gösteren firmamızda çalışma hayatımı sürdürdüm. Evli ve İkiz çocuk annesiyim. Çalışma hayatım boyunca çok sayıda sosyal çalışmalarım oldu. Özellikle sosyal çalışmalar yapan sivil toplum kuruluşlarında çeşitli kademelerde görev yaptım. 2007 yılından beri Sarıyer’de oturuyorum ve emekli olduktan sonra aktif bir şekilde CHP Sarıyer İlçe Başkanlığın da görev yapıyorum.  İlçe Kadın Kolları yönetimi, İlçe başkanlığımızın yerel yönetimler ve eğitim komisyonu üyeliği ve Parti Okulu Eğitmenliği yaptım. Sarıyer ve İBB CHP Meclis Üyeliği görevi sonrası, İki dönemdir CHP Sarıyer İlçe Başkanı olarak siyasi çalışmalarımı sürdürüyorum. Partimizin her zaman emrindeyim ve mücadeleye devam edeceğim.

Editör: Haber Merkezi