İstanbul dün akşam felaketi yaşadı. Arnavutköy, Başakşehir ve Küçükçekmece’yi derinden etkileyen sağanak yağış sele sebep olurken hayatı felç etti. Çoğu mahallelerde hayat durma noktasına geldi. 2 kişinin hayatını kaybettiği selde 12 kişi de yaralandı. İstanbul Havalimanı’nda seferlerde gecikmeler yaşandı. Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne giden yollar ve metro istasyonları ise suya gömüldü.

KURTARMA SEFERBERLİĞİ  

Olayın ardından İstanbul Valiliği, İBB ve ilçe belediyeleri sel bölgelerine seferberlik oluşturdu. 2 bin 500 personel selde mahsur kalan vatandaşlar için mücadele verdi. Selde Başakşehir Başak Mahallesi Mevlana Celalettin Rumi Caddesi’nde Yıldız Yurtseven (57) ile Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Engin Sokak’ta yaşayan Gine uyruklu İraman Kebe (32) hayatını kaybetti. Selde yaralanan 12 kişinin tedavileri kaldırıldıkları hastanelerde devam etmektedir.

GÜN AĞIRMASI İLE ACI GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Sabah saatlerinde ise acı manzara görüntülere yansıdı. Birçok bölgede suların çekilmesi ile selin oluşturduğu maddi hasarı gözler önüne serdi. Başakşehir'de Mobilyacılar Çarşısı'ndaki görüntüler ise hasarın büyüklüğünü kanıtlar niteliğinde. 

İMAMOĞLU: EKİPLER BÜYÜK MÜCADELE VERDİ

Küçükçekmece’de Mehmet Akif Mahallesi ve Atatürk Mahallesi'ni etkileyen seli yerinde incelemek için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’da Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi ile bir araya geldi. İncelemelerin ardından İmamoğlu basına bilgi verdi. Son olarak sabah saatlerinde İmamoğlu sosyal medya hesabında bir paylaşım yaparak şunları söyledi;

"2 bin 137 personelimizle anlık müdahalede bulunduk. Bugün öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor. Yağışlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ekiplerimiz sabah saatlerine kadar yoğun bir şekilde çalışarak bütün noktalara müdahale ettiler. Hepimize geçmiş olsun.

VALİLİKTEN SON AÇIKLAMALAR

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

İstanbul Valiliği sabah saatlerinde selin acı bilançosunu açıkladı. Metrekareye 125 kilogram yağışın düştüğü tespit edilirken sel nedeniyle Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerinde birer olmak üzere iki kişi hayatını kaybederken 12 kişinin yaralandığını belirtti.

“Bu kapsamda 112 acil çağrı merkezine 1.150, belediyelere ise 2.540 su baskını ihbarı alınmıştır. AFAD, İtfaiye, İSKİ ve belediyelerin kurtarma ekipleri gelen ihbarları karşılamak için aralıksız çalışmaktadır. Su Baskınlarında ilk belirlemelere göre 1.754 ev ve işyeri etkilenmiş olup, söz konusu bölgelerde mahsur kalan vatandaşımız bulunmamaktadır.

Selden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları kamu misafirhaneleri ve tesislerde karşılanacaktır. Ayrıca Kızılay ve belediyelerin ilgili birimleri selden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarına aralıksız devam etmektedir.Selden kısmen etkilenen Başakşehir Devlet Hastanesi ile Çam ve Sakura Hastanesi’nde sağlık hizmetleri verilmeye devam etmektedir. ENGİN ZAFER-SÜLEYMAN ÇAY