İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Bakırköy'deki İncirli Köprüsü ile Adnan Kahveci Bulvarı üzerinde bulunan köprüde yapılacak çalışmalara ilişkin trafik düzenlemesini duyurdu. Kentin önemli ulaşım güzergâhlarından D-100 Karayolu'nda gerçekleştirilecek güçlendirme çalışmaları nedeniyle sürücüler, 8 Kasım Pazar gecesinden itibaren alternatif trafik düzeniyle karşılaşacak.

D-100 TOPKAPI YÖNÜNDE 15 GÜNLÜK KAPANMA

Bakırköy İncirli Köprüsü'nde başlayacak güçlendirme çalışmaları kapsamında D-100 Karayolu'nun Topkapı yönündeki yan yolu, 8 Kasım Pazar günü saat 23.00 itibarıyla araç trafiğine kapatılacak.

Yaklaşık 15 gün sürecek ilk aşamada yan yolu kullanan araçlar D-100 ana yoluna yönlendirilecek. Çalışmaların bu bölümünün tamamlanmasıyla birlikte yan yolun 23 Kasım Pazartesi günü tek şerit olarak yeniden ulaşıma açılması planlanıyor.

Köprüdeki güçlendirme çalışmalarının 23 Aralık Çarşamba günü tamamlanması ve yan yolun tüm şeritleriyle trafiğe açılması hedefleniyor.

MARMARAY ÜZERİNDEKİ KÖPRÜ DE YENİLENECEK

Bakırköy'deki bir diğer çalışma ise Adnan Kahveci Bulvarı'nda gerçekleştirilecek. Marmaray demir yolu hattının üzerinden geçen ve yapısal ömrünü tamamladığı belirtilen mevcut köprü kaldırılarak yerine yeni bir köprü inşa edilecek.

Proje kapsamında 60 metre uzunluğunda, 30 metre genişliğinde ve üç açıklıklı yeni bir köprü yapılacak. Yenileme çalışmalarının yaklaşık 180 gün sürmesi öngörülüyor.

ÜÇ YOL ÇİFT YÖNLÜ TRAFİĞE KAPATILACAK

Köprü yenileme çalışmaları nedeniyle 8 Kasım Pazar günü saat 00.00'dan itibaren Adnan Kahveci Bulvarı, Beyaz Lale Sokak ve Dumlupınar Sokak her iki yönde araç trafiğine kapatılacak.

Ulaşım ve Trafik Komisyonu tarafından belirlenen düzenlemeye göre araçlar, Dr. Remzi Kazancıgil Caddesi, Rauf Orbay Caddesi ve Kilitbahir Sokak üzerinden yönlendirilecek.

Siyaset Dünyasından Devlet Bahçeli’ye Taziye Ziyareti
Siyaset Dünyasından Devlet Bahçeli’ye Taziye Ziyareti
İçeriği Görüntüle

Yayaların ulaşımı ise köprünün yanına yapılacak geçici rampa aracılığıyla sağlanacak.

SÜRÜCÜLERİN TRAFİK DÜZENLEMESİNE DİKKAT ETMESİ GEREKİYOR

Bakırköy'de eş zamanlı yürütülecek iki ayrı köprü çalışmasının, özellikle D-100 Karayolu'nun Topkapı istikameti ile çevre bağlantı yollarındaki trafik akışını etkilemesi bekleniyor.

Çalışma süresince sürücülerin güzergâhlarını trafik düzenlemelerine göre planlamaları, bölgedeki yönlendirme levhalarını takip etmeleri ve alternatif yolları değerlendirmeleri önem taşıyor.

Trafik düzenlemesinin takvimi

8

KASIM

23.00 – Yan yol kapanıyor

D-100 Topkapı yönü yan yolunda 15 günlük tam kapanma başlıyor.

23

KASIM

Tek şerit açılıyor

Yan yolun tek şerit halinde yeniden ulaşıma açılması planlanıyor.

23

ARALIK

Tam açılış hedefleniyor

İncirli Köprüsü güçlendirmesinin tamamlanması bekleniyor.