Yerel seçimlere giderken İYİ Parti'de ittifak tartışmaları sonrasında yaşanan istifalar gündemdeyken son yaşanan olaylarda parti içinde yine büyük bir kaos ortamı oluştu.

COŞKUN: KABUL EDİLEMEZ

İYİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri kesin ihraç sebebiyle disipline sevk edildi. İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Yücel Coşkun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in istifasını istediği İbrahim Özkan’ı yeniden İBB Grup Başkanvekilliği görevine seçen üyelerin “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edildiğini açıkladı.

Coşkun, X hesabından yaptığı paylaşımda şöyle dedi:

Kartal’da sanatın adresi; ‘Yalı Yunus Topselvi’ Kartal’da sanatın adresi; ‘Yalı Yunus Topselvi’

“İYİ Partimizin İBB Grup Başkanvekili’nin istifası, dün bir araya geldiğimiz bir toplantının ardından bizzat şahsım tarafından istenmiş ve İbrahim Özkan da bu doğrultuda görevinden istifa etmiştir. Buna rağmen bazı İYİ Parti İBB Meclis üyelerinin, bilgim dışında ve teamüllere aykırı olarak kendisini yeniden İBB Grup Başkanvekili seçmesi kabul edilemez. Bu doğrultuda, bu kararın altında imzası bulunan bütün İBB Meclis üyeleri, ‘kesin ihraç’ talebiyle disipline sevk edilmiştir.”

AKIN GÜRKAN DA ARALARINDA

“Kesin ihraç” talebiyle disipline sevk edilen İBB Meclis üyeleri arasında Akşener’in 22 Kasım’da elini havaya kaldırarak İstanbul Tuzla Belediye Başkan adayı olarak ilan ettiği Akın Gürkan da var.

ÖZKAN'DAN PAYLAŞIM

İstifa ettirilen ancak sonra İYİ Parti İBB Meclis Üyeleri tarafından yeniden İBB Meclisi Grup Başkanvekilliği görevine seçilen İbrahim Özkan bir 'teşekkür' paylaşımı yaptı.

X'teki kişisel hesabından yazan Özkan, "Hür ve müstakil bir şekilde iradelerini ortaya koyan ve beni tekrar İBB İYİ parti Grup Başkanvekili olarak seçen arkadaşlarıma bana duydukları güvenden dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Editör: Anıl Kılıçlı