Başakşehir Belediye Başkan Adaylığı döneminde sergilediği çalışma performansı nedeniyle halk arasında ‘Atom Karınca' olarak bilinen Özgür Karabat, önümüzdeki genel seçimde de adaylar arasında yoğun çalışmalarıyla öne çıkıyor.



ÖN SEÇİM SABAHI SAHAYA ÇIKTIM

Ön seçimde 8. sıradan seçilen, kontenjan adaylarının dahil olmasıyla birlikte 13. sırada milletvekili adayı olan Karabat, sıralamadaki yerinin çalışmalarına engel olmadığını belirterek, “Beni bilen biliyor.



Bir yola çıktıysam sıralamamı sadece partimin veya partilimin verdiği karar olarak görürüm. Seçim süresince en üst seviyede çalışırım.



Bu benim siyasi ve ahlaki terbiyem gereğidir” diye konuştu.



CHP'de parti içi demokrasi adına çok önemli bir dönüm noktası olan ön seçim sonrası, birçok adayın aksine sıralamasına bakmadan üstlerdeki adaylardan bile çok çalışmasıyla örnek gösterilen Karabat, “Ön seçim sabahı sahaya çıktım” dedi.



BATI KARADENİZLİLERDEN BÜYÜK İLGİ VAR






“Çalışmalarımı özellikle CHP’ye oy vermeyenlere yönelik sürdürüyorum” diyen Karabat, “Örneğin Batı Karadenizliler yoğunluklu olarak AKP’ye oy veriyor.




Ama bu dönem öyle olmayacak. Onlar da AKP'nin gerçek yüzünü gördü. Şimdiye kadar AKP'den seçilen Tokatlı hemşerim Harun Karaca, artık kabul görmüyor.






AKP’ye oy veren Tokatlılar artık bana ve dolayısıyla CHP’ye oy vereceklerini gruplar halinde dile getiriyorlar.



Beni de davet ettikleri toplantılarında bunu beyan ettirler” dedi.
Karabat; Tokat, Kastamonu, Giresun özelinde gerçekleştirilecek geniş katılımlı bir toplantı planladıklarını açıklayarak,



“Batı Karadeniz derneklerinin organize ettiği ve bizlerin de katılacağı 10 Mayıs toplantısının yerini önümüzdeki günlerde açıklayacağız” dedi.



ÜNİVERSİTELİLERLE BULUŞMAYA HAZIRLANIYORUZ



Toplumun genç kesimleriyle buluşmanın önemine değinen Karabat, “Önümüzdeki günlerde üniversiteli gençlerle geniş katılımlı bir toplantı planlanıyoruz. Görev alan gençlerimiz gerekli çalışmayı yürütüyor. ” şeklinde konuştu.

ÇALIŞMASINA İŞÇİLERLE ÇAY-SİMİT EŞLİĞİNDE BAŞLIYOR

Belediye başkan adaylığı dönemindeki tempolu çalışmayla İstanbul genelinde ‘Atom Karınca’ lakabıyla takdir edilen Karabat, milletvekili adayı olarak da çalmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamakta kararlı olduğunu söyledi.
İstanbul 3. bölgede 13. sıradan milletvekili adayı olan Karabat, çalışmalarını 13 ilçeyi kapsayan bir program dahilinde yürütüyor. Özellikle Başakşehir, Küçükçekmece, Avcılar ve Esenyurt ilçelerinde yoğun bir tempo izleyen Karabat, çalışmalarına sabah saat 6'da işçilerle simit ve çay eşliğinde başlıyor.

7 Haziran genel seçimlerine kadar seçim bölgesinde STK’lar başta olmak üzere, ev ziyaretlerine ağırlık verdiğini söyleyen Karabat, çat kapı ziyaretlerinden çok olumlu tepkiler aldığını ve halkın yakın ilgisiyle karşılandığını da ifade ediyor.





BAŞAKŞEHİR BENİM EVİM GİBİ

Çalışmalarına Başakşehir’de daha yoğun olarak devam ettiğini söyleyen Karabat, “Başakşehir benim yaşadığım, ekmek kazandığım ve siyaset yaptığım ilçedir. Başakşehir’de hem ilçe başkanı olarak dönemin belediye başkanı adayıyla sokak sokak gezdiğimden, hem de kendim belediye başkan adayı olduğum dönemde yine ev ev gezerek ilçe halkıyla bir bütünlük sağladım. Bunun için



Başakşehir ve orta bölge dediğimiz ilçemizin kırsal alanı benim için önceliklidir. Aslında diğer aday arkadaşlarımızın da yoğun oldukları ilçeler vardır. Bana göre listede olan her adayın yaşadığı, siyaset yaptığı bir ilçe vardır ve o ilçede yoğunlaşılmalıdır. Amacımız üçüncü bölgede ve ülkede iktidar olmaktır” dedi.




KENT YAŞAM GAZETESİNE ZİYARET

Gazete merkezimize bir ziyarette bulunan CHP 3. Bölge Milletvekili Adayı Özgür Karabat, Kent Yaşam gazetesi İmtiyaz Sahibi Celal Karaali'ye çalışmalarını anlattı. Karabat, “Liste sıram değil, partimin ülkedeki sırası çok daha önemlidir” dedi.





Özgür Deniz KAYA-Kent Yaşam
 
Editör: Haber Merkezi