Serhat illeri Kars, Ardahan ve Iğdır’ı tanıtmak ve İstanbul metropolündeki hemşerilerin buluşmalarına vesile olmak için 15-18 Şubat tarihleri arasında Yenikapı etkinlik alanında gerçekleştirilecek olan memleket günleri coşkuyla başladı. Merkezi İstanbul’da bulunan Kars, Ardahan ve Iğdır adına hizmet veren derneklerin üst birimi olan federasyonlar aracılığıyla gerçekleştirilen memleket günleri, yağmurlu bir havada coşkuyla başladı.

Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz Sosyal medyayı salladı; Türkiye güzeli Buse İskenderoğlu'ndan çıplak poz

Kafkas Kars Federasyonu Başkanı Oruç Oymak, Dünya Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı İmdat Atabey, Iğdır Dernekler Federasyonu Başkanı Kemal Ulaş, KAI Dernekler Federasyonu Başkanı Gürsel İlgüz ve Göle Dernekler Federasyonu Başkanı Eren Küpeli de açılışta hazır bulundular. Açılışta kaz eti yeme yarışı heyecanı da yaşandı.

AŞIKLAR VE SANATÇILAR COŞTURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde Kars, Ardahan ve Iğdır (KAI) yöresi sanatçıları ve aşıklar sahne aldı. Etkinliğin ilk günü ve yağmur nedeniyle katılım, her ne kadar beklenen seviyede olmasa da, katılanlar yörenin birbirinden güzel sesleri eşliğinde doyasıya bir müzik ziyafeti yaşadılar. Serhat illeri KAI bölgesinin tüm renklerinin sergilendiği memleket günlerinde folklör ekipleri de etkinliğe ayrı bir renk kattı.

SANATÇILAR ÇİÇEKLERLE UĞURLANDI

İBB'nin katkılarıyla gerçekleştirilen memleket günlerinde sahne alan tüm sanatçılar, İBB'nin STK'lardan sorumlu koordinatörü Vedat Kara tarafından çiçek verilerek uğurlandı. KENT YAŞAM HABER MERKEZİ

Editör: Anıl Kılıçlı