İkinci sınıf öğrencileri Küçükçekmece Afet Farkındalık Atölyesi'nde
İkinci sınıf öğrencileri Küçükçekmece Afet Farkındalık Atölyesi'nde
İçeriği Görüntüle

Van Büyükşehir Belediyesi’nde kayyum yönetimi tarafından 223 işçinin işten çıkarılmasına yönelik tepkiler 69. gününde de devam etti. Sanat Sokağı’nda yapılan eyleme DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar, CHP ve DEM Parti il yöneticileri, İpekyolu Belediye Eş Başkanı Canan Uzunay, Özalp Belediye Eş Başkanı Ecevit Ceylancı, DBP İl Eş Başkanları Gönül Uzunay ve Cemal Demir ile çok sayıda yurttaş katıldı.

"KAYYUMLAR GİDECEK, HALK GELECEK"

Katılımcılar, “Kayyum ve zulmü gidecek biz işimize geri alacağız” yazılı pankart açtı; “Direne direne kazanacağız”, “Kayyumlar gidecek, halk gelecek”, “Kayyum Vali istifa”, “Hak, hukuk, adalet” sloganları attı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) ve DİSK Genel-İş Van Şubesi öncülüğünde, 223 işçinin “İşimizi geri alacağız” sloganıyla sürdürdüğü eylem 69. gününde polis engeliyle karşılaştı. Sanat Sokağı’nda yürüyüş yapmak isteyen işçilere polis izin vermedi. Bunun üzerine işçiler, polisin ablukası altında basın açıklaması gerçekleştirdi.