Kars Arpaçay Doğruyol Köyü Derneği geleneksel Kaz Gecesi’ni düzenledi. Bahçeşehir’de Salon Bahçeşehir Davet’te düzenlenen geceye Kars Dernekler Federasyonu Onursal Başkanı - İş İnsanı  Özdemir Polat, Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Abdulhadi Akmugan ve Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Oruç Oymak, MHP MYK Üyesi - İş İnsanı Gökhan Türkeş Öngel, Kars-Ardahan-Iğdırlı siyasiler, iş insanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hemşeriler katıldı.

YALÇIN: SİZLER YANIMIZDA OLDUKÇA DERNEĞİMİZ DAHA GÜÇLÜ OLACAK

Kars Arpaçay Doğruyol Köyü Derneği Başkanı Engin Yalçın açılış konuşmasını yaparak, “Canı gönülden hizmet sunan tüm başkanlarımız, gecemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Bugün burada sizinle birlik ve beraberlik gecemizi yapıyoruz. Derneğimizin düzenlediği bu tarz organizasyonlara katılımların artması bizleri sevindiriyor. Bu amaçla siz kıymetli dernek üyelerimiz yanımızda olduğunuz sürece derneğimiz daha güçlü olacak. Sizlerle birlikte üçüncü dönem başkanlık yaptığım bu süreçte ‘ben değil biz’ olduk. Birlikte daha güzel şeyler başaracağız. Yeni yılın devletimize ve milletimize sağlık, huzur getirmesini diliyorum.” dedi.

POLAT: SİYASİ GÖRÜŞÜMÜZ YOK, HEMŞERİ GÖRÜŞÜMÜZ VAR

Kars Dernekler Federasyonu Onursal Başkanı - İş İnsanı  Özdemir Polat parti gözetmeksizin yerel seçimlerde aday olan tüm hemşerilerinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da değerli bir gece düzenledi. Başta Engin Başkan olmak üzere tüm yönetime teşekkür ediyorum.

Bu kalabalığa dışarıdan bakan birisi der ki ‘Engin Başkan çok para kazanıyor.’ Değerli dostlar emin olun ki büyük fedakarlıklarla bu dernek yönetiliyor. Bu dernek gecelerinde bir yardım veya belediyeden destek olmazsa asla bu işler yürümez. Dernekçilik zor iştir. Ama toplumu, kültür birliğini sağlamak, insanları bir arada tutmak için bu iş yapılıyor. Hepimizin bildiği yerel seçim var. Ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olsun. Biz hiçbir siyasi görüşün arka bahçesi değiliz. Herkes kendi görüşüne göre oyunu verir. Ama bizim kendi içimizden ve memleketine hayrı olmuş bir hemşerimiz varsa, burada parti gözetmeksizin desteklememiz gerekiyor. İçimizden bir değerimizi siyasi görüş ayırmadan desteklemeliyiz. Biz Kars-Ardahan-Iğdır olarak 1.5 milyon nüfusa sahibiz ama temsil anlamında zayıfız.

Burada Esenyurt Belediye Başkan aday adayımız Abdulhadi Akmugan’a, Küçükçekmece Belediye Başkan aday adayı Oruç Oymak’a başarılar ve tüm hemşerilerimize iyi eğlenceler diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi Gaddar dizisinde Adnan Oktar örgütü gösterildi

ÖNGEL: KUVAY-I MİLLİYE HAREKETİ BİLİNENİN AKSİNE KARS’TA BAŞLADI

MHP MYK Üyesi - İş İnsanı Gökhan Türkeş Öngel de gecede konuşarak, “Gönül ayrılır mı söz diyarından, sohbet diyarından? Her kuş doğduğu coğrafyanın renklerini kanadında taşırmış. Affınıza sığınarak söylüyorum, gezmediğim ülke kalmadı ama çeçil peynirinin tadını hiçbir şeyde almadım, Çıldır Gölü’ndeki manzarayı hiçbir ülkede görmedim. Özellikle gençlere söylüyorum; ata topraklarımızdan asla elimizi ayağımızı çekmeyelim. Çünkü bizim memleketimiz Kuvay-ı Milliye hareketinin başladığı yerdir. Tarih kitaplarında bize Ege’de başladığı öğretilir ama 1850 yılında Kars’ta başladı Kurtuluş hareketi.

Bir gün arkadaşlarla sohbet ederken ‘Sizin memlekette genelde hangi meslekten insan çıkar?’ diye sordular ben de dedim ki, ‘benim memleketimden işçi, çiftçi, mühendis, ihtimalle Bakan, Cumhurbaşkanı çıkar ama hain çıkmaz, namert çıkmaz.’ Yoğun bir programımız var. Başkanım size teşekkür ederim. Davetlilere de hoş geldiniz diyorum.” İfadelerini kullandı. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı