31 Mart’ta yapılan yerel seçimlerde sonucu merakla beklenen yerlerden biri de Küçükçekmece idi. 2019’da göreve gelen ve Cumhuriyet Halk Partisi tarafından bir kez daha Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olarak gösterilen Kemal Çebi, yüzde 50.20’lik oy oranıyla tekrar başkan seçildi. Çebi, bugün mazbatasını alarak Küçükçekmecelilere önemli mesajlar verdi.

ÖZCAN: BİR DAHAKİ SEÇİMDE CHP’Lİ CUMHURBAŞKANI OLACAK

Mazbata töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclis Üyesi Turgay Özcan, “Küçükçekmece olarak Büyükşehir havuzuna en çok oyu taşıyan örgüt olarak gurur duyuyoruz. Bu seçimden çok gururluyuz. Ama daha büyük bir gururu önümüzdeki seçimde partimizin adayını Cumhurbaşkanı yaparak yaşayacağız.” ifadelerini kullandı.

ERGİN: DEĞİŞİMİ GÖRÜYOR, ÖNCÜLÜK EDİYORUZ

Törende konuşan CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Burak Ergin, “2019’dan bugüne her anlamda bir değişim yaşanıyor. Bunu Küçükçekmece’nin her sokağında hissediyorsunuz. Küçükçekmece değişirse İstanbul değişir, İstanbul değişirse Türkiye değişir. Değişimi görüyoruz artık. Bu değişimin öncüsü olmak da bizim için ayrı bir gurur. Başkanımız Kemal Çebi’ye bir kez daha sosyal belediyecilikle ilçemizi buluşturduğu için teşekkür ediyorum.” dedi.

ÇEBİ: BİZE DUYULAN GÜVENİ ASLA KÖTÜYE KULLANMAYACAĞIZ

İkinci dönemine başlayan Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, “Bu seçimin kahramanı ben değil, Küçükçekmece örgütümüz ve Küçükçekmece’deki halklarımızdır. Bugün burada mazbata töreni yapmamızı sağlayan Küçükçekmecelilere teşekkür ediyorum. Bu durum onların takdiridir. 31 Mart yerel seçimleri bu ülkede herkese yeni bir sorumluluk yükledi. Özellikle seçilen başkanlara daha büyük sorumluluk yükledi. İlk genel seçimde artık bu seçimi kazanma zorunluluğumuz var. Önümüzdeki 5 yıl geçirdiğimiz 5 yıldan daha büyük bir sorumlulukla üzerimizde. İki gün önceki toplantımızda da bunu gördük. İnsanların gözlerinde gördük. Sorumluluk hakikaten herkesin aklında. Seçmenimize teşekkür ediyorum. Bize gösterilen bu tevazuyu ve güveni asla kötüye kullanmayacağız. Allah kendine güvenen kimseyi mahcup etmesin. Asla hak, hukuk, adaletten ayrılmayacağız. Bu topraklar 86 değil, 186 milyonu da doyurabilir. Bunun değerini bildiğimiz takdirde hiçbir sorun yaşamayız.” dedi.

“ARTIK HERKESİN GÖZÜ PARTİMİZİN ÜZERİNDEDİR”

Kartal tepeden tırnağa yenileniyor Kartal tepeden tırnağa yenileniyor

31 Mart akşamının sonuçlarının ardından CHP’nin Türkiye genelinde birinci parti olduğuna dikkat çeken Çebi, “Toplum bize inandı, ikinci kez görevi teslim etti. Demek ki sen yalan konuşmazsan, toplumu ciddiye alırsan, algı yapmazsan toplum sana inanıyor, güveniyor ve oyunu veriyor. İkinci beş yılda da stratejik olarak aynen böyle, mütevazi, kibirsiz, özellikle Meclis üyelerimize sesleniyorum, hepimizin bu topraklar üzerinde eşit olduğumuzu unutmayın. Artık Cumhuriyet Halk Partisi vitrindedir. Herkes bizi izleyecek. Hep beraber, bir kardeşlik içinde görevimizi yapacağız. Bu halkın değerleriyle kimse dalga geçemez. Herkes saygı duyacak. Hepimiz özgürlüklerimizi bir diğerinin özgürlük sınırına kadar kullanacağız. Bize lazım olan demokrasidir, özgürlüktür. Bunları sağlayacak olan da Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Ne zaman bu ülkenin başı sıkışmış işte o zaman Cumhuriyet Halk Partisi devreye girmiştir.” ifadelerine yer verdi.

AYRI AYRI HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Kimseyi unutmadan tek tek teşekkürlerini sunan Kemal Çebi şöyle konuştu;

“Birinci teşekkürüm çok iyi bir kampanya yürüttüğü için genel başkanımız. İkinci teşekkürüm de disiplinli kampanyası nedeniyle sayın İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na. Bir teşekkür de il başkanımız ve onun ekibine. Bu kampanyada 3-4 saat uyuyan ‘oh iyi uyudum’ diyordu. İstanbul Milletvekillerimiz ve Parti Meclisi Üyelerimiz… Onlara da çok teşekkür ediyorum. Çok sevgili dostum Turgay Özcan’a bu anlamda teşekkür ediyorum.

Değerli ilçe başkanım ve ekibine yine çok teşekkür ediyorum. Beni adım adım takip etti. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız, mahalle başkanlarımız, diğer tüm partililerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Parti gönüllülerimize de aktif bir bağları olmamasına rağmen ayrı ayrı teşekkür ediyorum onlara da. Asansörü olmayan 7 katlı binaların son katına kadar çıktığınızı gördüm. Hakikaten harikasınız. Çok teşekkür ediyorum sizlere.

Bir teşekkürü de yakın çalışma arkadaşlarım olan şoförüm, yardımcılarıma gönderiyorum.

Her şeye rağmen seviyeli bir kampanya yürüttüğümüzü düşünüyorum. Herhangi bir kötü olay yaşamadık. Kırıcı, yaralayıcı olay yaşamadık. Bir iki münferit olaylar yaşandıysa da bunlar seçimlerin sıradan olaylarıdır.

Derneklerimize yaptığımız ziyaretlerden çok memnun oldum. Çok güzel programlar düzenlediler ve bizi ağırladılar. Site yöneticileri de aynı şekilde bizleri hep çok olumlu karşıladılar.

Çocuklarım ve sevgili eşim Aysel Hanıma da tüm kampanya döneminde benimle aynı seviyede duygular yaşadıkları için minnettarım. Adeta sesli bülten gibi bana göremediğim haberleri özet geçtikleri zamanlar oldu. Bunlar çok kıymetli ve insana enerji veren şeylerdir.”

“SIRTIMIZDA BÜYÜK BİR YÜK VAR”

Basın danışmanları, hukuk danışmanları, tüm belediye personelleri ve seçim günü çalışan tüm sandık görevlileri, Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu ve emniyet güçleri dahil herkese ayrı ayrı teşekkür eden Çebi, konuşmasını şöyle sonlandırdı;

“Herkesin emeği var. Sırtımızda çok büyük bir yük var. Cumhuriyetin yaşaması, Atatürk ilkelerinin yaşaması ve bu ülkenin hak, hukuk, adalet içinde devam etmesi için büyük bir yük var sırtımızda. İlk defa gelen mesajlara ve aramaların hepsine cevap veremedim.

Küçükçekmecemizin yerel basınına yine verdikleri emeklerden ötürü de çok teşekkür ediyorum. Seçimin devletimize, milletimize, özellikle İstanbulumuza ve Küçükçekmecemize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum. Önümüzdeki seçimin de bizim, sosyal demokratların seçimi olacağına inanıyorum. İnanırsak yaparız arkadaşlar. Önce bizim inanmamız gerekiyor. İki yeni binaya ihtiyacımız var. İlk göreve geldiğimde ‘iki yeni binaya ihtiyacımız var’ demiştim ama pek anlaşılmamıştı. Biri ilçe başkanlığıydı diğeri de belediye binası. İkisi de oldu.” Sümeyra Duğan

Editör: Anıl Kılıçlı