Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı döneminde kaldırılan yaz saati uygulaması nedeniyle Türk vatandaşları yıllardır sabahın erken saatlerinde gün ağarmadan okula ve işe gidiyor. Her yıl olduğu gibi bu yıl da kış aylarının başlamasıyla bu uygulamaya tepkiler büyümeye başladı.

CHP'DEN KANUN TEKLİFİ

Merkez Bankası'ndan korkutan anket; Dolar yıl sonuna kadar fırlayacak Merkez Bankası'ndan korkutan anket; Dolar yıl sonuna kadar fırlayacak

CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, tüm itirazlara karşı hayata geçirilen sabit saat uygulamasının kaldırılması için TBMM Başkanlığı'na kanun teklifi sundu. Süllü, "Yaz-kış saati uygulamasına geri dönülmesi için gereken adımların atılması gerekmektedir” dedi.

İMAMOĞLU: KARARI ALAN ORTADA YOK

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu uygulamayla ilgili konuşarak, "Kararı alan ortada yok, kararın mantığı yok, tasarruf desen hiç yok. Bu anlamsız Yaz Saati uygulamasının hiçbir faydası olmadığı gibi, güvenlik sorununa yol açıyor, herkesi depresif hale getiriyor, çalışanı öğrenciyi güne kötü başlatıyor. Artık vazgeçin bu uygulamadan." 

BBC'DEN VİDEO

BBC Türkçe yayınladığı bir videoda Türkiye'deki saat uygulamasını harita üzerinde gösterdi.

Editör: Anıl Kılıçlı