Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’den 19 Mayıs Mesajı

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi, bugün önemli bir diplomatik buluşmaya ev sahipliği yapıyor. Türkiye, Amerika Birleşik Devletleri ve Ukrayna yetkililerinin katılımıyla düzenlenen üçlü toplantı, İstanbul'da resmen başladı.

Toplantının ana gündem maddeleri arasında, Ukrayna’daki savaşın seyri, Karadeniz’deki güvenlik durumu ve küresel gıda arzı gibi konuların yer aldığı belirtiliyor. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Türkiye hem NATO üyesi olarak hem de bölgesel barışa katkı sağlayan bir aktör olarak arabuluculuk rolünü sürdürmeyi hedefliyor.

Toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın, ABD adına Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland’ın ve Ukrayna adına Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba’nın katıldığı öğrenildi. Görüşmelerin ilk bölümünde taraflar, mevcut durumu değerlendirdi ve iş birliği olanaklarını ele aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, toplantının ardından bir basın açıklaması yapılmasının planlandığını duyurdu. Tarafların ortak bir bildiri yayımlaması da bekleniyor.

Bu üçlü temasın, hem Ukrayna’daki savaşın çözümüne katkı sunması hem de NATO’nun doğu kanadındaki güvenlik endişelerini gidermeye yönelik önemli bir adım olabileceği yorumları yapılıyor.