İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu tarafından 17 Mart 2026 tarihinde yapılan basın açıklamasına göre, sosyal medya platformlarında infial yaratan içerikler mercek altına alındı. Başsavcılığın Basın Suçları Soruşturma Bürosu; @testotaylan, @SosyalMuhendisAkademi, @Sosyalmuhendis ve @sosyalmuhendisakademi rumuzlu hesaplar üzerinden paylaşılan videoların, toplumun temel ahlak yapısını ve kadın onurunu zedelediğini tespit etti.
TACİZ EYLEMLERİ "EĞLENCE" OLARAK SUNULMUŞ
Savcılık incelemesinde, söz konusu paylaşımların "sosyal deney" veya "eğlence" görüntüsü altında yapıldığı, ancak gerçekte kadınlara yönelik aşağılayıcı, müstehcen ve taciz içerikli davranışlara yer verildiği belirlendi. Bu davranışların toplum nezdinde "sıradan ve kabul edilebilir" eylemler gibi sunulmasının, kadınların aşağılanmasını ve tacizin normalleştirilmesini hedefleyen ciddi bir algı tehlikesi barındırdığı vurgulandı.
3 İLDE EŞ ZAMANLI GÖZALTI: 216 VE 226. MADDELERDEN İNCELEME
Türk Ceza Kanunu’nun 216. maddesinde düzenlenen "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama" ve 226. maddesinde düzenlenen "Müstehcenlik" suçları kapsamında yürütülen soruşturmada;
· İçerikleri hazırladığı tespit edilen Y.H. ve U.U. İstanbul’da,
· İlgili içeriğin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayan ve kendi hesabından yayınlayan T.Ö.D. ise Kocaeli’de gözaltına alındı.
DİJİTAL MATERYALLERE EL KONULDU
İstanbul’daki adreslere yönelik verilen arama kararı doğrultusunda şüphelilerin ikametlerinde aramalar yapıldı. Operasyon sonucunda tüm dijital materyallere el konulurken, savcılık soruşturmanın "çok yönlü ve titizlikle" sürdürüldüğünü bildirdi.
Başsavcılık açıklamasını, "İnsan onurunu, toplumsal barışı ve kamu düzenini zedeleyebilecek nitelikteki bu tür eylemler karşısında tüm adli işlemler kararlılıkla yürütülmeye devam edecektir" ifadeleriyle noktaladı.
TUTUKLAMA TALEBİYLE HAKİMLİĞE SEVK EDİLDİ
Dün gözaltına alınan Testo Taylan, tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.
TUTUKLANDI!
Aktarılan son dakika bilgisine göre Testo Taylan, 'halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.




