Küçükçekmece Kent Konseyi’nin 21. Seçimli genel kurulu Atakent Kültür ve sanat Merkezi’nde yapıldı.  Genel kurul toplantısına İstanbul Aydın Üniversitesi ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği dikkat çekti. Küçükçekmece Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi adına başkan yardımcıları Mahmut Sedat Özkan ve Mehmet Emin Ay, Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Çıkrıkçı, Küçükçekmece Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürü Pembe Poyraz, Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Nejat Öztürk, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, meslek odalarının ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Genel kurulun divan başkanlığını Belediye Başkan Yardımcısı Faysal Güler, üyeliklerini ise Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan Aygün ile Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Özlem Erol yaptı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın bir kez daha kent konseyine başkan olarak seçildi.

KAYMAKAM ANTEPLİOĞLU: “ORTAK AKIL, DOĞRU KARARLARIN TEMELİDİR”

Genel kurulda konuşan İlçe Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, kent yönetiminde katılımcılığın önemine dikkat çekerek, “Kent Konseyleri, farklı görüşlerden, kurumlardan ve sivil toplum örgütlerinden temsilcilerin bir araya geldiği, demokrasinin yerelden güç kazandığı yapılardır. Burada alınan kararlar, biz yöneticilere rehberlik edecek; ilçemizin gelişimi için önemli bir yol haritası oluşturacaktır” dedi.

Kent Konseyinin, şehre dair her kesimin söz hakkı bulduğu bir ortak akıl zemini olduğunu vurgulayan Anteplioğlu, “Kentimizi daha yaşanabilir, daha kapsayıcı ve daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak istiyorsak, bu platformda ortaya konan görüşlere değer vermek zorundayız. Ortak akıl, doğru kararların temelidir. Bu noktada Kent Konseyi’nin rolü son derece kıymetlidir” ifadelerini kullandı.

Gençlerin süreçlere dahil olmasının önemine de değinen Anteplioğlu, “Gençlerimizin burada yer alması, sadece katılım değil aynı zamanda öğrenme sürecidir. Yerel yönetimle ilgili fikir üretmeleri, sorunları dile getirmeleri ve çözüm önermeleri onlar için birer sosyal sorumluluk deneyimi olduğu kadar demokratik bir staj niteliği de taşıyor” diye konuştu.

Konuşmasının sonunda Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın’a ve emeği geçen tüm üyelere teşekkür eden Anteplioğlu, “Bu birlikteliği oluşturan ve ilçemize katkı sunan herkese gönülden teşekkür ediyorum. Buradan çıkacak her fikir, geleceğe yapılacak bir yatırımdır” dedi.

BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ÖZKAN: “KENTTE ADALET, SAYGI, SEVGİ VE EŞİTLİK İLKELERİYLE ÇALIŞIYORUZ”

Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Sedat Özkan, 21. Kent Konseyi Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin hasta yakınına yaptığı bir ziyaret nedeniyle programa katılamadığını belirterek, Başkan Çebi’nin genel kurula başarı dileklerini ve selamlarını iletti.

Son dakika; PKK'dan fesih açıklaması geldi, PKK şart sundu mu? Son dakika; PKK'dan fesih açıklaması geldi, PKK şart sundu mu?

Kent Konseylerinin, bir kentin doğru ve sağlıklı yönetilmesi açısından son derece önemli platformlar olduğunu vurgulayan Özkan, “Kent Konseyi, belediyeye yön veren ama belediyenin dışında konumlanan, katılımcılığı esas alan yasal bir yapıdır. Bugün burada gördüğümüz yoğun katılım, konseyin işlevselliğini ve sağlıklı çalıştığını göstermektedir” dedi.

Kent Konseyi modelinin 2005 yılında belediye yasasına girmesiyle birlikte daha da güçlendiğini hatırlatan Özkan, geçmişte de kamu kurumları, muhtarlar ve siyasi temsilcilerle iş birliği içinde benzer çalışmalar yürütüldüğünü ifade etti.

Küçükçekmece Belediyesi olarak Kent Konseyi’nden gelen tüm görüş ve önerilere açık olduklarını belirten Özkan, “Kentte adalet, saygı, sevgi ve eşitlik ilkeleri doğrultusunda çalışmalarımıza yön vermeye devam edeceğiz. Bu sürece katkı sunan başta Prof. Dr. Mustafa Aydın olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

PROF. DR. MUSTAFA AYDIN: “BU ÇEVRE, BU KENT, BU ÜLKE SİZLER İÇİN VAR”

Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, 21. Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, kent konseylerinin temel amacının halkın katılımını sağlamak olduğunu vurguladı. “Biz burada yaptıklarımızı anlatmak yerine sizleri dinlemek istiyoruz” diyen Aydın, özellikle gençlerin fikir ve önerilerine büyük önem verdiklerini belirtti.

Gençlere hitaben yaptığı konuşmada, “Bu çevre, bu kent, bu ülke sizler için var. Belki buraya gelirken zorlanmış olabilirsiniz ama biz sizler için çalışıyoruz. Görüşleriniz bizim için çok kıymetli” ifadelerini kullandı. Seçimlerin ardından gençleri dinlemek için söz verileceğini belirten Aydın, onların yaşadığı sorunları doğrudan dinlemek istediklerini dile getirdi.

Aydın, bugüne kadar yapılan tüm çalışmaların komisyon başkanları, meclis başkanları ve yürütme kurulu üyeleriyle birlikte büyük bir özveriyle gerçekleştirildiğini vurgulayarak, “Kente hizmet, herhangi bir karşılık beklemeksizin yapılan bir sorumluluktur. İnsanlık için, vatan için yapılan bir hizmettir” dedi.

Toplantıya katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Aydın, bunun kentte aidiyet duygusunun güçlü olduğunu gösterdiğini ifade etti. Kentte 800 binden fazla insanın yaşadığını hatırlatarak, sorunların her zaman var olacağını ancak daha yaşanabilir bir Küçükçekmece için birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

MHP İLÇE BAŞKANI SARISOY: “ŞEHRİN GELECEĞİ İÇİN HERKES KATKI SAĞLAMALI”

Genel kurul gündeminin dilek, şikayet ve öneriler bölümünde söz alan MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy, hızla artan nüfus ve yoğun yapılaşma ile büyük bir sıkıntı yaşandığı konusuna değildi. Bu durumu aşabilmek için ciddi tedbirler almak gerektiğini vurgulayan Sarısoy, engelli bireyler için yapılan çalışmaların önemli olduğunu ancak yeterli olup olmadığının sorgulanması gerektiğini belirtti. Sarısoy, engelli kardeşlerimizin Küçükçekmece'de sağlıklı bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmeleri için daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Son dönemde, engelli bir aileyi ziyaret ettiğini söyleyen Sarısoy, devletin belirlediği gelir kriterlerine göre maaş bağlanan bir ailenin gelirinin artması nedeniyle maaşının kesildiğini ve geriye dönük ödeme talep edildiğini aktardı. Bu durumun vicdani bir mesele olduğunu belirten Sarısoy, herkesin engelli bireyler ve aileleri için engelleri kaldırma konusunda sorumluluğu olduğunu vurguladı.

Küçükçekmece'deki kentsel dönüşüm projelerinin de gözden geçirilmesi gerektiğini söyleyen Sarısoy, mevcut altyapının artan nüfus için yetersiz olduğunu ifade etti. Gelişimin ölçülü ve kapasiteye uygun olması gerektiğine dikkat çeken Sarısoy, şehrin bir inşaat yığınına dönüşmemesi gerektiğini belirtti.

Ayrıca, Küçükçekmece'nin deprem bölgesinde yer aldığını hatırlatan Sarısoy, depreme dayanıklı yapılaşmanın önemine değindi ve şehrin geleceği için herkesin katkı sağlaması gerektiğini söyledi. Son olarak, Küçükçekmece'nin kimliğini koruyarak gelişmesini sağlamanın önemli olduğunu vurgulayan Sarısoy, gençlerin fikirlerine de ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

KÜÇÜKÇEKMECE KENT KONSEYİ YÜRÜTME KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU:

Gökhan Aygün, Özlem Erol, Bektaş Davutoğlu, Türkan Mergün, Özdemir Sevinç, Şadan Mert Biler, Cengiz Kızıldağ, Ercan Taş, Doğan Külekçi, Cevdet Ateş, Gülhan Kocabıyık, Erkan Özkaya, Tuğçenur Ekinci, Umut Develioğlu, Erdal Öz, Hüseyin Sivri, Mehmet Cem Özel, Sırrı Caferoğlu, İrem Selcen, Yüksel Sıraça, Serpil Eskioğlu, Sümeyra Duğan, Metin Gökdağ, Ali Kemal Gülgönül, Sinan Akdemir. 

SÜMEYRA DUĞAN – KENT YAŞAM