Küçükçekmece’nin en hareketli noktalarından biri olan Fevzi Çakmak Meydanı, bugün tarihinin en kalabalık ve neşeli günlerinden birini yaşadı. Sabahın erken saatlerinden itibaren meydanı dolduran aileler ve çocuklar, kendileri için hazırlanan dev şenlik alanında bayramın tadını çıkardı. Milli Egemenliğin 106. yılına yakışır bir atmosferin hakim olduğu alanda, çocukların kahkahaları meydanın dört bir yanında yankılandı. Katılımın beklenenin de üzerinde olduğu etkinlikte, Küçükçekmeceli aileler hazırlanan oyun alanları ve sahne gösterileriyle unutulmaz bir gün geçirdi.

BELEDİYE BAŞKANI KEMAL ÇEBİ ÇOCUKLARLA BOYAMA YAPTI

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi de şenlik alanına gelerek çocukların bayram sevincine ortak oldu. Çocuklarla yakından ilgilenen ve onlarla uzun süre sohbet eden Başkan Çebi, şenlik kapsamında kurulan eğlence atölyelerine de katıldı. Çocuklarla birlikte boyama masasına oturan Çebi, miniklerle el ele vererek resim yaptı ve boyama etkinliklerine eşlik etti. Başkan Çebi’nin çocuklarla kurduğu samimi diyaloglar meydandaki coşkuyu artırırken, çocukların mutluluğu gözlerinden okundu.

BİNLERCE ÇOCUĞA KÖFTE EKMEK VE OYUNCAK DAĞITILDI

Şenlik kapsamında Küçükçekmece Belediyesi, çocuklara yönelik dev bir ikram organizasyonu gerçekleştirdi. Meydanda kurulan stantlarda binlerce çocuğa köfte ekmek, dondurma, çikolata ve çeşitli oyuncaklar dağıtıldı. Bayramın tadını hem eğlenerek hem de kendileri için hazırlanan ikramlarla çıkaran minikler, belediyenin sunduğu bu sürprizlerle çifte bayram yaşadı. Özellikle sıcak hava eşliğinde dağıtılan dondurmalar ve hazırlanan oyuncak paketleri, şenliğin en çok ilgi gören noktaları oldu.

Kadıköy Rıhtımı projesine yargı hamlesi:  Mimarlar Odası dev projeye karşı yeni dava açtı
Kadıköy Rıhtımı projesine yargı hamlesi: Mimarlar Odası dev projeye karşı yeni dava açtı
İçeriği Görüntüle

RESSAMDAN BAŞKAN ÇEBİ’YE ÖZEL PORTRE SÜRPRİZİ

Eğlencenin yanı sıra sanatın da ön planda olduğu şenlikte dikkat çekici bir an yaşandı. Alanda canlı performans sergileyen bir ressam, Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin resmini çizerek kendisine takdim etti. Sanatçının titizlikle hazırladığı portre, katılımcılar tarafından büyük beğeni toplarken; Başkan Çebi bu anlamlı jest için ressama teşekkürlerini iletti. Şenlik, gün boyu süren sahne etkinlikleri, atölye çalışmaları ve ikramlarla Küçükçekmece halkına tam bir bayram ziyafeti sundu.