Küçükçekmece’de sivil toplum kuruluşları özelinde devrim yapan Küçükçekmece Dernekler Federasyonu, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nde gazetemize özel bir ziyaret gerçekleştirdi. 7 bölge ve ayrıca Rumeli ile Orta Asyalılar olmak üzere toplam 9 derneğin bir araya getirilmesiyle kurulan Küçükçekmece Dernekler Federasyonu, yüzlerce farklı kültürü bir araya getirme misyonunu üstlenmiş durumda.

Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında Adnan Oktar'ın işlediği 'Yaratılış Teorisi' yeni Milli Eğitim müfredatında

Küçükçekmece Dernekler Federasyonu, İstanbul’un kültür açısından en zengin ilçelerinin başında gelen Küçükçekmece’de yasal statüsü ve belli mevzuatlara uygun olan tüm dernekleri bünyesinde toplayarak, bu kadar fazla rengi bir araya getiren belki de en geniş kapsamlı federasyon oldu.

Kendisi de gazeteci olan Küçükçekmece Dernekler Federasyonu Başkanı Eyüp Sabri Atay, federasyon başkan vekilleri Kerim Yiğit ve Kemal Karataş’tan oluşan heyet, gazeteciler gününde gazetemize yaptıkları bu özel ziyaretle hem basın emekçilerinin gününü kutladılar hem de federasyonlarının faaliyetlerini aktardılar.

ATAY: İLK FAALİYETİMİZ CUMHURİYETİMİZ İÇİN FİDAN DİKMEK

Federasyonun nasıl kurulduğuna ilişkin bilgiler veren Küçükçekmece Dernekler Federasyonu Başkanı Eyüp Sabri Atay, “Uzun süre Kastamonu derneklerinde yöneticilik yapan, gazeteci kökenli, yurtiçi ve yurt dışında eğitim almış bir kardeşinizim. Mevzuatlar hakkında bana yardımcı olabilecek ve daha birçok kişi ve kurumla temasa geçmemi sağlayacak iki arkadaşımla toplam 3 kişi bu federasyonu kurduk.

Küçükçekmece, en çok derneğin olduğu bölgelerden bir tanesi. Binin üstünde dernek var. Biz burada dernekleri tek tek ziyaret ettik ve dedik ki aynı bölgede faaliyet gösteriyoruz, sizlerle dost olmak istiyoruz. Sonrasında 7 bölgemizden birer dernek ve artı olarak Rumeliler ile Orta Asyalılar olmak üzere 9 dernekle federasyonu hayata geçirdik.

Orman Bakanlığımızın Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan ettiği 11 Kasım’da Cumhuriyetimizin 100. Yılına özel Küçükçekmece’mize 2023 fidan dikeceğiz.” diye konuştu.

“SLOGANIMIZ; YÜZDE YÜZ KARDEŞLİK”

Atay, “Doğuyla batıyı kardeş olarak birleştirmek istedik. Urfalıların plakası 63, Kastamonu plakası 37; topladık 100 yaptı. Yüzde 100 kardeşlik sloganıyla yola çıktık.” ifadelerini kullandı.

YİĞİT: BALKANLAR AYAĞINI EKLEDİK

Küçükçekmece Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Kerim Yiğit, “Urfa ve Kastamonu kardeşliğinden yola çıktık. Buna Balkanları da ekledik. Uluslararası bir anlam da kattık. Biz Balkanlarda 600 yıl birçok farklı kültürle iç içe kardeşçe yaşadık, bunu Küçükçekmece’de de yapmak istedik.” dedi.

“YASAL STATÜSÜ OLAN HER DERNEĞE KAPIMIZ AÇIK”

Federasyona katılım şartlarıyla ilgili konuşan Yiği, “Yasal statüsü olan her dernek ‘il derneği’ ve tüzüklerinde ‘federasyona üye olabilir’ uygunluğu varsa  federasyonumuza üye olabilir. Şu anda 40’a yakın müracaat istişare kurulumuz tarafından değerlendirilme aşamasında.” dedi.

KARATAŞ: TÜRKİYE’NİN BUNA İHTİYACI VAR

Türkiye’nin bu içinde bulunduğu iklimde birliğe ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen Küçükçekmece Dernekler Federasyonu Başkan Vekili Kemal Karataş, “Bir Hatay temsilcisi olarak burada bulunmaktan çok mutluyum. Her ay bir derneğimize gidiyoruz, oranın yöresel yemeklerini yiyoruz, o yörenin insanıyla tanışıp, kaynaşıyoruz. Dört bir yandan insanımız tanışıp, kaynaşıyor. Şu anda ülkemizin birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bugün Doğu, Batı, Güney, Kuzey kardeştir. Bunu sizin gibi medya temsilcileri aracılığıyla da iyice geliştirmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

KENT MÜZESİ GELİYOR

Eyüp Sabri Atay projelerden bahsederek, “İkinci bir projemiz de var Küçükçekmece Kent Müzesi kurmayı düşünüyoruz. Küçükçekmece’nin tarihi ve kültürel anlamda tüm özelliklerini sergileyip, öğretmek amacıyla bu projeyi gerçekleştirmek istiyoruz.” dedi.

“SİYASİ BİR TARAF YOK”

Siyasi anlamda ‘ideolojik bir tutum var mı?’ sorumuzu cevaplayan Atay, “Biz hiçbir partinin arka bahçesi, ön bahçesi olmayacağız. Biz sadece kültürel bir kaynaşma sağlayacak sivil toplum kuruluşuyuz.” diyerek net bir şekilde siyasete kapıyı kapattı.

Küçükçekmece Dernekler Federasyonu gazetemize özel tasarım duvar saatlerini ve federasyon temasıyla hazırlanan kutusu içinde Türk kahvesi hediyelerini verdiler. Celal Karaali-Fazıl Anıl Kılıçlı/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı