Türkiye'de makam araçları seviyesinde en çok kullanılan otomobil markası Mercedes, İsrail'e destek amacıyla sürpriz bir açıklama yaptı.

Ensonhaber.com'un aktardığına göre, Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, İsrail'e ve ona açıktan destek veren Almanya merkezli kuruluşa maddi yardımda bulunduklarını duyurdu. Kaellenius, İsrail'e yönelik "terör" saldırılarından bu yana dünya çapında yayınlanan haber ve görüntülerin kendisini "derinden sarstığını" söyledi.

Bu durumun Orta Doğu'daki barışa olası yansımaları konusunda "son derece endişeli" olduğunu anlatan Kaellenius, "Bölgede meslektaşlarım, uzun süredir tanıdıklarım ve iyi dostlarım var." dedi.

1 MİLYON EURO

Yaptıkları yardımın miktarını LinkedIn paylaşımıyla duyuran Kaellenius, şu ifadeleri kullandı:

Son günlerde çeşitli kurum ve kuruluşlarla temasa geçtik. Sahadaki mağduriyetlerin en azından bir nebze de olsa hafifletilmesine katkıda bulunmak istiyoruz.

Mercedes-Benz, kurtarma araçlarının satın alınmasına yönelik yardım kuruluşları United Hatzalah'ın yanı sıra, kardeş kuruluşlarla birlikte bölgedeki insani yardımları koordine eden Alman Kızılhaçı'na toplam 1 milyon euro bağışta bulunuyor.

"DÜŞÜNCELERİM ONLARLA"

CEO Kaellenius, "Şiddete maruz kalan ve sevdiklerini kaybetmenin yasını tutan" herkesin yanında olduğunu anlatan Mercedes yetkilisi, "Düşüncelerim, çok sayıda yaralı, kaçırılanlar ve onların aileleriyle birlikte." diye ekledi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Türk iş insanından Avrupa'da 15 milyon dolarlık vurgun Türk iş insanından Avrupa'da 15 milyon dolarlık vurgun

Mercedes'in Türkiye'de en çok tercih edilen makam aracı markası olması sosyal medyada büyük bir tartışmanın fişeğini ateşledi. Birçok sosyal medya kullanıcısı başta Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın makam aracı olmak üzere tüm Mercedes makam araçlarının iptal edilmesi yönünde çağrıda bulunuyor.

Editör: Anıl Kılıçlı