Duchenne Musküler Distrofi (DMD) hastalığıyla mücadele eden Mert Ali Atabey için düzenlenen bağış gecesi, İstanbul’da duygu dolu anlara sahne oldu. Beylikdüzü Moon Marin Davet Salonu’nda gerçekleştirilen, sunuculuğunu Muhammet Çaça ve Mehdi Atam’ın yaptığı ve Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece, yalnızca bir yardım organizasyonu değil; dayanışmanın, vicdanın ve toplumsal sorumluluğun güçlü bir yansıması olarak hafızalara kazındı.
Atabey ailesinin evladı Mert Ali’nin tedavi sürecine destek olmak amacıyla düzenlenen geceye; aile fertleri, akrabalar, dostlar, siyasiler, iş insanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı. Gecede yapılan konuşmalar, kampanyanın bireysel bir yardım çağrısından çıkarak toplumsal bir seferberliğe dönüştüğünü ortaya koyarken, Mert Ali’nin mücadelesinin artık yalnızca bir ailenin değil, tüm toplumun ortak sorumluluğu olduğu vurgulandı.
Geceye, Ak Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz TBMM'de devam eden bütçe görüşmeleri nedeniyle telefonla katıldı, Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Abdulhadi Akmugan, Celali Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Cafer Kılıç, TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) Federasyonu Başkanı Gürsel İlgüz, CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, Başakşehir Belediyesi CHP Meclis Üyesi Zekeriya Tuncay, AK Parti Iğdır İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Şeyran, Iğdırlılar Derneği Başkanı Cafer Yıldırım, Dünya ığdır Dernekler Federasyonu Başkanı İmdat Atabey, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ay, Cumhuriyet Savcısı Murathan Bacara, İş İnsanı Haydar Fidanboy ve Vildan Koçak gibi isimler katıldı. Gece için sahibi olduğu Moon Marin Davet Salonu’nu ücretsiz tahsis eden KAI Federasyonu Başkanı Gürsel İlgüz, tüm davetlilerin takdirini kazandı.
Bağış gecesinde söz alan isimlerin mesajları, verilen destekler ve yapılan çağrılar; tedavi sürecine dair umudu güçlendirirken, gecenin ardından kampanyanın daha da büyüyeceğine dair güçlü bir inanç oluşturdu.
Detaylarıyla günlerce konuşulması beklenen gece, Mert Ali için verilen mücadelenin yeni bir aşamaya geçtiğinin de göstergesi oldu.
AKMUGAN: MERT ALİ ARTIK MİLLETİN EVLADIDIR
Yeminli Mali Müşavir ve Bağımsız Denetçi Abdulhadi Akmugan, DMD kas hastası Mert Ali için düzenlenen bağış gecesinde açılış konuşmasını yaptı.
Akmugan konuşmasına başlamadan önce yardım gecesinin yürütme kurulunu oluşturan Kars-Ardahan-Iğdır (KAI) Federasyon Başkanı Gürsel İlgüz, Iğdırlılar Derneği Başkanı Cafer Yıldırım, Yaşam Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Celal Karaali ve Atabey ailesinden Turgut Atabey, İmdat Atabey ile Ahmet Atabey’i sahneye davet etti. Biz bir ekiniz ve bu ekip bu oluşumun büyük yükünü taşıdı diyen Akmugan daha sonra şunları söyledi;

“BİZ BUGÜN BU İŞİN BELİNİ KIRDIK”
“Siz bugün kötü bir kaderi güzele çevirmek için buraya geldiniz. Başımızın üzerine hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz. Amerika'da ve Dubai'de iki ülkede bu hastalığın tedavisi var. Bu tedavi yapıldıktan sonra Mert Ali de hepimizin çocukları gibi, hepimiz gibi yürümeye başlayacak. Futbol oynayacak. koşacak, okuluna devam edecek. Bu aile varını yoğunu satışa çıkardı. Bahsettiğim rakamın sadece yüzde 5'ini anca karşılıyor dedi.
Akmugan sözlerine şöyle devam etti: Bu arkadaşlar hakikaten gece gündüz 2 aydır bir mücadelenin içine girdiler. TBMM dahi her tarafa uğradılar. Evet bu arkadaşlarla 5 aylık bir mücadelenin devamı olarak bu organizasyonu yaptık. Epey de yol aldık.
Mert Ali bizim insanlığımıza sesleniyor. Ben de sizin çocuklarınız gibi hatta sizin çocukluğunuz gibi koşmak oynamak istiyorum diyor. Biz de diyoruz ki sen sahipsiz değilsin. Mert Ali milletin evladıdır artık. Bu aşamadan sonra Mert Ali ve Mert Ali gibiler milletin toplumun hepimizin emanetidir. Gönül isterdi ki devletimiz bunu tamamen karşılasın. Maalesef böyle bir şeyin olmadığını biliyorsunuz. Hani derler başlamak bitirmenin yarısıdır. Bence bugün burada Mert Ali için bir araya gelmekle bile işin belini kırdık. Biz bu işin yarıdan fazlasını geçtik. Bu vesileyle değerli arkadaşlar ben hepinizin önünüzde saygıyla eğiliyorum.”

ALAGÖZ: MERT ALİ’Yİ YALNIZ BIRAKIRSAK BİZE YAZIKLAR OLSUN
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’n de 2026 bütçesi oturumlarında bulunan ve İstanbul’daki geceye katılamayan Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz, Ankara’dan telefonla geceye bağlanarak Atabey ailesini yalnız bırakmayacağını ifade etti.
Mikrofona yaklaştırılan telefonla salona hitap eden Alagöz kampanyaya 10 milyon Türk Lirası bağışladığını açıkladı ve şu sözleri söyledi;
“Kültürümüz ve inancımız gereği empati kuran bir milletiz. Mert Ali’yi de kendi çocuğumuz gibi görerek bu konuya yaklaşıyoruz. Şu an bütçe görüşmeleri nedeniyle İstanbul’a gelip aranızda bulunamadım ancak kalbim sizlerle. Kampanya için 10 milyon TL bağışlıyorum. Bunun bir maddi değeri yoktur, Mert Ali’nin gülüşü bize yeter. Buradan sesleniyorum; Mert Ali’yi yalnız bırakırsak bize yazıklar olsun. Biz bu işi bitireceğiz” dedi

İLGÜZ: DEVLETİMİZİN KAPISINDA OTURMAMIZ GEREKİR
Devletimizin bu tür tedaviler ve ilaçlar için yeterince gücü olduğunun altını çizen Gürsel İlgüz, “Ülkemizde yaklaşık 3 bin çocuğumuz bu hastalıkla mücadele ediyor. Çocuklarımızın kaderi bu değil, devletimizin bu çocuklarımızın anne babalarını mutlu edecek gücü var. Sosyal devletçiliğin anlamı budur. Buraya gelen tüm sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz, ailelerimiz, hemşehrilerimizle birlikte gidip devletimizin kapısında oturmamız gerekiyor. Bizler Mert Ali için elimizden geleni tabiki yapacağız, yapıyoruz ve yapacağız, ancak Devletimizin bu sıkıntıları çözecek gücü var ve gönül ister ki devletimiz bu durumda kimseyi mağdur etmesin” dedi.

TANRIKULU: TOPLUMSAL HAREKET BAŞLATMALIYIZ
Her zaman paranın tek çözüm olmadığını söyleyen TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, lobicilik faaliyetlerinin çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Tanrıkulu konuşmasında şunları söyledi;
“Bu işin bir yolu var. Kiminin duası, kiminin bir şifresi, kiminin dokunuşu, kiminin fikri bu sorunu çözebilir. O yüzden sizden, şunu rica ediyorum: Özellikle amacımız sadece para değil. Eğer amaç para olsaydı, o zaman parayı verenlere secde ederdik. Hayır. Bu parayı nasıl toplayabiliriz, sistemini bulduğumuz zaman içinden çıkabilirsiniz. Bu rakamın yüzde 90’ını topladığınızda, kalan yüzde 10’u yüzde 90’dan daha zor olacaktır. Ama bunu toplumsal bir hareket hâline getirip doğru bir şekilde halledebiliriz. Bunun nasıl toparlandığını bilen, iki saatte, bir haftada, on günde bu paranın toplandığını bilen insanlar var.
Onun için bu ailemizin aslında buraya çıkmasına bile ben rahatsız oluyorum. Çıkmasınlar. Biz elimizi taşın altına koyalım. Ama dediğim gibi, kimi parasıyla, kimi fikriyle, kimi tecrübesiyle, kimi toplumu harekete geçirmesiyle… Bu işin tek bir yolu var: Toplumsal hareket ve medya gücünü doğru kullanıp bu işi çözmemiz lazım.

AHMET ATABEY: GECELERİ BİZE UYKU YOK
Mert Ali’nin amcası Ahmet Atabey, tüm davetlilere seslenerek ‘Empati’ çağrısı yaptı. Ahmet Atabey, “Ben son 1.5 aydır uyku uyuyamıyorum. Sizler evlerinize gittiğinizde kendi çocuklarınızın ufak bir yaralanması halinde nasıl telaşlandığınızı düşünüp Mert Ali’nin şu an içinde bulunduğu durumu biraz olsun anlamanızı diliyorum. Mert Ali bu anlamda bize insanlığımızı ve sevgi bağlarımızı hatırlattı” dedi.
Mert Ali’nin anne ve babasından duygu dolu mesajlar geldi. Aile katılan herkese kürsüye gelerek teşekkür etti.
Cumhuriyet Savcısı Murathan Bacara Şehriyar’dan “Heyder Baba'ya Selam” şiirini okudu ve kampanyaya desteğini sundu.

KOÇAK: HEPİMİZ BİR KİŞİYİ ARAYALIM
Gürşan Tekstil CEO’su Vildan Koçak bir öneride bulunarak şunları ifade etti;
“Böyle yardım gecelerinde bir araya gelmemiz, omuz omuza durmamız çok kıymetli. Ülkemizin şartları, ekonominin durumu hepimizin malumu. Ancak bugün burada konuştuğumuz şey her şeyin üzerinde: bir can, bir çocuğun hayatı.
Ne yaşarsak yaşayalım, neyle mücadele edersek edelim, önce “can” demek zorundayız. Bugün burada bu evladımızı hayata tutundurmak için bulunuyoruz. Hepimiz imkânlarımız ölçüsünde, yüreğimizden ne geliyorsa ortaya koymalıyız. Çünkü birlikte olursak güçlüyüz.
Ben şunu özellikle rica ediyorum: Son tabloyu gördükten sonra gelin, bir kez daha elimizden geleni yapalım. Çevremizde ki iş insanı dostlarımızı arayalım. Herkes sadece bir kişiye ulaşsa, bu gece çok daha büyük bir umut olur.
Ben kendi adıma şimdi on kişiyi arayacağım ve desteği biraz daha büyütmeye çalışacağım. Sizlerden de aynı duyarlılığı bekliyorum. Lütfen herkes bir kişiyi arasın, bu çocuğun hayatına birlikte dokunalım.”

KAYABAŞI: DEVLETİN EVLATLARININ SAĞLIĞINI KORUMASI GEREKİR
CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı da kısa bir konuşma yaparak şunları söyledi;
“Partizanlık yapmadan bunu bir sosyal devlet anlayışı kapsamında ifade ederek, devletin evlatlarına sahip çıkması ve onların sağlığını koruması gerektiğini düşünüyorum. Devlet anadır, devlet babadır” dedi. Fazıl Anıl Kılıçlı














