Adalet ve Kalkınma Partisi Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Muharrem Yıldız ilçedeki mahalle muhtarlarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Sefaköy Big Mamma’s Cafe’de düzenlenen toplantıda ilçenin sorunları tartışıldı.

Yıldız 2014 yılında MHP Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı olduğunu hatırlatırken, “O dönemde partimizin kazanma iddiası yoktu ama halkımızın sevgi ve sempatisini kazanmıştık. Küçükçekmeceli hemşerilerim ile kurduğumuz bağ nedeniyle ilçeme hizmet edebilmek için yeniden aday adayı oldum” dedi.

“2014’TE AK PARTİYE BEN KAZANDIRDIM”

Ak Partili Yıldız, “2014 yılında her kesimden seçmenin teveccühünü kazanarak o dönem adayı olduğum partimin Küçükçekmece başarısını artırmıştık. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy verme eğilimi olan seçmenlerden o seçimde oy almıştım. CHP’ye seçim kaybettiren Muharrem Yıldız oldu denilmişti. Benim saha performansım belediye kazanmaya yetmemiş olsa dahi Ak Parti’nin adayı Temel Karadeniz’in başkan olmasını sağlamıştı. 2014’te Ak Parti’nin kazanmasındaki en önemli etken benim MHP Adayı olmamdı.”

“BELEDİYE BAŞKANI OLARAK HİZMET ETMEYİ İSTİYORUM”

Küçükçekmece İnönü Mahallesi’ne gurbetçi bir genç olarak gelmiştim. 1986 yılıydı, Küçükçekmece’de yolu suyu olmayan çamurlu alanlarda kendimize bir gelecek inşa etme hayali kuruyorduk. İstanbul’da tutunmak için yola çıktığımda burada akrabalarım vardı. Bir akraba evine bir sürü akraba geldiği için yatacak yer bulamadığımız dönem vardı. O zamanlarda eve gitmeyip, çalıştığım iş yerinde masada uyuduğum günler aklımdadır. O süreçlerden gelen bir hemşeriniz olarak Allah bana Küçükçekmece’ye Belediye Başkan Adayı olmayı nasip etti. Uzun yıllar Küçükçekmece Kervan Otel’de birde lunapark vardı orada çay bahçesinde uzun yıllar çalıştım. Yani Küçükçekmece hayata tutunduğum yer. O yüzden Küçükçekmece’ye belediye başkanı olarak hizmet edebilmeyi çok istiyorum.

“KÜÇÜKÇEKMECE HİZMETTEN TAMAMEN YOKSUN KALDI”

Daha önce belediye başkanı adayıyken planladığı projelerin hayata geçmediğini, sorunların devam ettiğini söyleyen Yıldız, dolayısıyla en hazır adayında kendisi olduğunu iddia etti.

Yıldız: “2014’te en önemsediğim projem mahalle bazlı kentsel dönüşümdü. O dönem kazanan Ak Parti Adayı Temel Karadeniz’de, daha sonra kazanan CHP Adayı Kemal Çebi’de bu kentsel dönüşüm sürecini benim düşündüğüm şekliyle ciddiye almadılar. Oysaki İstanbul’un en acil sorunu yapıların yenilenmesidir. Ben kazanamadım ama seçilen arkadaşlarımız beni davet edip ‘Muharrem Bey senin bahsettiğin mahalle bazlı dönüşümü bize bir anlat uygulayalım’ diyen olmadı. Küçükçekmecemiz 10 yıl kaybetti. Özellikle son beş yılda Küçükçekmece hizmetten tamamen yoksun kaldı.” dedi.

“KÜÇÜKÇEKMECE’NİN GERİ KALMASINI KABULLENEMEM”

Sayın Cumhurbaşkanımız Küçükçekmece adayı olarak beni uygun görürse Küçükçekmece’yi yeniden kazanabileceğimizi düşünüyorum. Geçmişte MHP adayı olmam dolayısıyla Cumhur İttifakı bileşenleri açısından en doğru aday profili benim. Fakat başka bir arkadaşım uygun görülürse de sahada yanı başında olacağım. Faydalanmak isterse hazırladığım projeleri takdim ederek, sahaya emeğimi yansıtarak, siyasi tecrübelerimi paylaşarak, geçmişte bana teveccüh gösterdiğini bizzat bildiğim her dostumun kapısını çalarak çalışacağım. Küçükçekmece 5 yıldır hizmetlerden yararlanmada sekteye uğradı. Ben sizlerin içinizden geliyorum. Sokağı çok iyi biliyorum. Sizlerle aynı ortamda yaşadım. Aynı dili kullanabiliyorum, aynı hassas noktalarımız var.  Aynı çamuru çiğnedim. O nedenle Küçükçekmece’nin geri kalmasını kabullenemem.

“MUHTARLAR YÖNETİMİN PARÇASI OLACAK”

Amak: Artuklu varlık içinde yokluğa terk edildi Amak: Artuklu varlık içinde yokluğa terk edildi

Yıldız muhtarların belediye başkan yardımcısı gibi görülüp daha icracı konumda yararlanılması gerektiğini savundu. Sizin mahallenize yapılacak bir yatırım için fikrinizin alınması gerektiğini, yönetime dahil olmanız gerektiğini düşünüyorum. Belediye başkanlığı bana nasip olursa her muhtar belediye yönetiminin bir parçası olacak” diye konuştu. TAYFUN ERCAN – KENT YAŞAM

Editör: Editör Yazar