İstanbul'da otomobilini satmak isteyenleri dolandırdıkları iddiasıyla 2'si kadın 23 şüpheli gözaltına alındı. 

Okuma yazma bilmeyen kadın bir şebeke üyesinin, noterde parmak basarak kurbanının otomobilini üzerine aldığı anlar güvenlik kameralarına böyle yansıdı. 

PARMAK BASARAK OTOMOBİLİ ÜZERİNE ALDI
Yapılan soruşturmada gözaltında bulunan bir kadın şebeke üyesinin otomobilin satış işlemi yapıldığı sırada noterdeki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde, okuma yazma bilmeyen kadının, noter görevlisinin önüne koyduğu evraklara parmak bastığı ve otomobilin satışını üzerine aldığı görüldü. Polis, bir olayda da otomobili üzerine alan dolandırıcının kaçtığı görüntülere ulaştı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, noter binasından koşarak çıkan şüphelinin peşinden dolandırılan kişilerin koştuğu görülüyor.
Operasyonlar sonucu benzer şekilde satışları yapılan 2 otomobil yediemin otoparkına çekilirken, 10 otomobile de satılamaz kaydı konuldu. Poliste işlemleri tamamlanan 23 şüpheli adliyeye sevk edildi.

YÖNTEMLERİ ANLATILDI

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, şüphelilerin otomobillerini satmak için ilan veren kişilerle müşteri gibi irtibat kurdukları öğrenildi. Kurbanlarını "Biz esnafız, marketlerimiz var" gibi yalanlarla kandıran şüphelilerin satış için notere gidildiğinde "Para birazdan hesaba geçer, işlem yoğunluğundan para hesabınıza gelmemiştir, sen imzayı at para kolay" gibi sözlerle ikna ettikleri öğrenildi. Mağdurların onlara inanarak satış için imza atmasının ardından şüphelilerin otomobillerle ortadan kayboldukları belirlendi. Şüphelilerin bazı olaylarda tereddüt eden kurbanlarına silah gösterdikleri de tespit edildi.

Bira severlere kötü haber; Büyük zam geliyor Bira severlere kötü haber; Büyük zam geliyor

Editör: Anıl Kılıçlı