Aydın Üniversite’sinin sahibi olduğu bazı parsellere itiraz ederek mahkemede imar planlarını iptal ettirmesinin ardından yeniden yapılacak olan planlarda imar yolunun kapatılması talebide var.

Küçükçekmece Beşyol Mahallesi’nde Anadolu Bil Meslek Yüksek okulu olarak tek bina ile faaliyete başlayan Aydın Üniversitesi için caddeyi kapatmaya hazırlanıyorlar. Küçükçekmece Kent Konseyi Başkanı Mustafa Aydın’ın sahibi olduğu okul, dönemin Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ile başlayıp; sonraki başkan Temel Karadeniz döneminde devam eden imar kıyakları ile koskoca bir kampüse ve üniversiteye kavuştu. İstanbul Aydın Üniversitesi Halit Aydın Kampüsü için yapılan imar güzelliklerini belediye başkanları ilçeye yapılan eğitim yatırımlarını desteklemek olarak tanımladı.

CADDEYİ TRAFİĞE KAPATTIRDI

Aydın Üniversitesi’nin talebi ve ihtiyaçları doğrultusunda caddeler bile trafiğe kapatıldı. Ortadoğu Gazetesi merkez binasınında olduğu Fabrikalar Caddesi’nin Birlik Caddesi ve 1. İnönü caddesi arasında kalan bölümü İBB Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu’nun 01.07.2015 tarih ve UTK.2015/4-2 sayı kararıyla taşıt trafiğine kapatılmıştı. Ortadoğu Gazetesi’nin sahibi olan İleri Gazetecilik ve Yayıncılık A.Ş.’nin gayrimülkü olan binada bir kafeterya ve bir tekstil firması faaliyet göstermekte olmasına ve bu cadde dışında yol bağlantıları olmamasına rağmen bu kapatma gerçekleşmişti. Cadde üzerinde Aydın Üniversitesi Halit Aydın Kampüsü’nün bir çıkış kapısı var. Hemen karşısında Ortadoğu gazetesinin yanı başından itibaren aynı adada Aydın Üniversitesi VM Medicalpark Florya Hastanesi ve Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi bulunmakta. Önceleri bu kuruluşlar arasındaki yaya geçişlerinin trafik açısından olumsuzluk yaratmaması için kapatıldığı düşünülmekteydi.

CADDEYİ İMARA AÇTIRMAK İSTİYOR

Aydın Üniversitesi aynı bölgedeki mülkiyeti kendilerine ait olan iki parselin imar planlarına itiraz etmişti. 2018 yılında İBB meclisi Aydın Üniversitesi’nin itirazını oy birliği ile reddetmişti. Üniversite yönetimi konuyu mahkemeye taşıyarak imar planları iptal ettirdi. Küçükçekmece Belediyesi yeni planlar için çalışmalarını sürdürüyor. Aydın Üniversitesi’nin yeni plan talebinde Fabrikalar Caddesi’nin Birlik ve 1. İnönü caddeleri arasında kalan bölümün imar yolu olmaktan çıkarılıp imara açılması bulunmakta. Talep gerçekleşirse kampüs ve hastaneler entegre olacak. Fabrikalar Caddesi imar yolundan çıkarılıp Aydın Üniversitesi’nin Özel Üniversite ( Eğitim) Tesis Alanı talebine dahil edilir ise daha sonra iki farklı imar adasını daha birleştirme talebiyle karşımıza çıkacağı aşikar. Küçükçekmece Belediyesi meclis üyelerinin imar planlarını yaparken Fabrikalar Caddesi’nin imar yolundan çıkarılması talebi karşısında nasıl bir tavır alacakları merak konusu.

HALEN KENT KONSEYİ BAŞKANI

Mustafa Aydın Aziz Yeniay’ın belediye başkanı olduğu dönemden beri Küçükçekmece Kent Konseyi başkanlığı görevini yürütmekte. Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi seçim çalışmalarında Mustafa Aydın’ın kent konseyi başkanlığını sıkça eleştirmişti. Çebi’nin eleştirilerine rağmen Mustafa Aydın yeniden kent konseyi başkanı seçildi ve görevine halen devam ediyor. Kent konseyi başkanı olduğu dönem itibari ile Beşyol Mahallesi’ndeki mülkiyeti ve gayrimenkul ağı genişlemeye devam ediyor. Önümüzdeki yıllarda Beşyol Mahallesi’nde pek çok parseli daha satın alıp imar değişiklikleri yaptırmasını beklediğimiz Mustafa Aydın’ın adının mahalleye verilmesini bekliyoruz.

Editör: Haber Merkezi