18 Mart sabahı saat 10.00’da Halkalı Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde toplanan Küçükçekmece protokolü, siyasi parti temsilcileri ve gaziler, saygı duruşu ve İstiklal Marşı eşliğinde çelenk sunma törenini gerçekleştirdi. Törenin ardından saat 10.30’da Tepeüstü Mezarlığı’na geçilerek, vatan uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizin kabirleri ziyaret edildi. Şehitlerimizin mezarlarına karanfiller bırakılırken, okunan dualar tüm meydanda yankılandı.
Günün en kapsamlı etkinliği olan ana anma programı, saat 11.00’de Atakent Kültür ve Sanat Merkezi’nde (AKSM) başladı. Salonun tamamen dolduğu programda, Çanakkale ruhunu anlatan görsel sunumlar ve öğrencilerin hazırladığı sahne performansları izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Az önce sona eren programda yapılan konuşmalarda, 18 Mart'ın sadece bir zafer değil, bir milletin küllerinden doğuş destanı olduğu bir kez daha vurgulandı.
Anma etkinlikleri aslında geçtiğimiz Cuma günü başlamıştı. 13 Mart’ta Atakent Mahallesi’ndeki Hz. Osman Camii’nde düzenlenen "Mevlid ve Hatim Duası" ile şehitlerimizin ruhuna dualar gönderilmiş, mahalle sakinleri de bu manevi başlangıca yoğun ilgi göstermişti. Bugün tamamlanan törenlerle birlikte Küçükçekmece halkı, ecdadına olan vefasını bir kez daha en gür sesle dile getirdi.
Yarına Hazırlık: Çanakkale Sergisi Açılıyor
Anma programı sona ermiş olsa da, etkinliklerin bir parçası olarak Atakent Kültür Merkezi fuaye alanında şehitlerimizin hatırasını yaşatan "Çanakkale Geçilmez" temalı bir fotoğraf sergisi hafta boyunca ziyarete açık kalacak.





