TOKİ yönetiminden isimler, muhalefet milletvekillerinin soruları nedeniyle yapılacak deprem konutlarına ilişkin bir sunum yaptı.

Genel Kurul’da görüşmelerine başlanan ve bu hafta yasalaşması beklenen teklifteki ilgili maddeye göre bu deprem konutlarının yapılacağı illerdeki ormanlık alanlar ve zeytinlikler de yapılaşmaya açılabilecek.

ORMANLIK ALANLAR İMARA AÇILIYOR

Duvar'ın haberine göre, TOKİ Başkanı Bulut’un yaptığı sunuma göre konutların inşa edileceği bölgelerde 19 bin 920 dönüm orman alanı ve 2 bin 578 dönüm zeytinlik bulunuyor. Yasanın Meclis’te kabulünün ardından toplam 22 bin 498 dönüm yani 3 bin 200 futbol sahası büyüklüğündeki orman alanı ve zeytinlikteki ağaçlar kesilecek.

Bakan Bolat: İsrail’le ticaret haberlerinin arkasında FETÖ var Bakan Bolat: İsrail’le ticaret haberlerinin arkasında FETÖ var

NERELERE YAPILACAK?

Deprem konutlarının yapılacağı iller şöyle;

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Antep, Hatay, Maraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Urfa gibi deprem hasarının büyük olduğu illerin yanı sıra depremden görece az etkilenen Batman, Bingöl, Kayseri, Mardin, Niğde, Sivas ve Tunceli.

Editör: Anıl Kılıçlı