Zeytinburnu Belediye Meclisi Ocak ayı son toplantısında, Kanal İstanbul Projesi ile ilgili konuşan İYİ Parti’li Meclis Üyesi Mustafa Güreler’in, “Bilim adamlarının beklenen İstanbul depremini tetikleyecek” yönündeki iddialarına karşılık konuşan Ak Partili Meclis Üyesi Muhammet Kaynar, teknoloji denilince ilk akla gelen ve yılda 1000'den fazla sarsıntı yaşayan Japonya'ya sitem etti.

Kanal İstanbul Projesiyle ilgili yapılan eleştirilere cevap veren Ak Partili Muhammet Kaynar, “Biz CHP’nin Türkiye’de yapılan her şeye ‘İstemezük’ dediğine alışmıştık ama yanına bir de İYİ Parti eklendi” dedi.

İYİ Partili Mustafa Güreler’in Kanal İstanbul Projesi ile ilgili doğaya ve su kaynaklarına vereceği zararı anlatan konuşmalarının bilime aykırı olduğunu söyleyen Kaynar, Güreler'in 7 Üniversitenin çalışmaları sonucu hazırlanan ÇED raporunun tam metnini okumasını tavsiye etti. Kuruyacağı iddia edilen su kaynaklarının tamamının Ak Parti iktidarında ve dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan zamanında yapıldığını söylen Muhammet Kaynar, su kaynaklarının etkilenme oranının da ÇED raporunda yer aldığını ifade etti. 

Deprem konusunun ise apayrı bir şey olduğunu belirten Kaynar, yılda 1000'den fazla sarsıntı yaşayan Japonya'nın 2 metre çukur açıp da depremi tetikleyip, kendilerini bu sıkıntıdan kurtarmamalarına sitem ederken, beklenen İstanbul depremiyle ilgili düşüncelerini paylaştı.

“O zaman biz tüm İstanbul halkını sokağa çıkartalım. 25 metre bir çukuru depremi tetikleyecek bir yerde açalım. Herkes bir kere sallansın, bu stresten kurtulsun” diyen Muhammet Kaynar, Kanal İstanbul Projesi’ne karşı çıkmak için ortaya atılan gerekçelerin bilime aykırı olduğunu savundu.

Selvi Sarıtaç / Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi