İlahiyatçı Yazar Dr. Arif Arslan’ın merakla beklenen yeni kitabı 'Vesvese”, Sena Yayınları etiketi ile raflarda yerini alarak okuyucularıyla buluştu.

İlahiyatçı Yazar Dr. Arif Arslan’ın kaleme aldığı kitapta bir yandan vesvese, takıntı ve şeytan ile nasıl mücadele edileceğini ve kurtulmanın çarelerini anlatılırken bir yandan da ruhun atmosferinin nasıl temizleneceğini ele alınıyor. Günümüzde hemen hemen birçoğumuzun ortak derdi, yorgunluk… “Teknoloji arttı belki hayat kolaylaştı ama stresimiz, yorgunluklarımız bir o kadar da çoğaldı… Dinlenemiyorum” sözlerini sık sık kullanır olduk. “Beden yorgunluğu dinlenince geçiyor, ne yapsam da beynim dinlenmiyor, düşün düşün bitmiyor” cümlelerine de aşina olduk.

VESVESE NEDİR? KORUNMAK İÇİN NELER YAPMALIYIZ?

 İlahiyatçı Yazar Dr. Arif ARSLAN ile kaleme aldığı kitap üzerine ve tabii vesveseden kurtulmanın çareleri üzerine konuştuk.

 “Vesvese hastalığını tarif ile çekmeyenin anlayabileceği bir ıstırap değildir” diye ifade eden Dr. Arif Arslan “Bu adeta kalp ile beynin kavgasıdır. Kalp ile beyin bu kavgayı yaparken olan ruha olur. Ruh ezilir ve çektiği acılarla, ıstıraplarla inler. Biz bu kitapta bir yandan vesvese, takıntı ve şeytan ile nasıl mücadele edileceğini ve kurtulmanın çarelerini ele alırken bir yandan da ruhun atmosferinin nasıl temizleneceğini anlattık. Tüm okuyucularımız kitabımızda şu soruların hepsine cevap bulacaklardır. Vesvese nedir, korunmak ve kurtulmak için neler yapmalıyız? Şeytan niçin vesvese verir? Vesvese hassas insanlarda mı olur? Esmaü’l Hüsna ile vesvese tedavisi nasıl yapılır? Adeta antivirüs programı gibi görev yapan Esmaü’l Hüsna ve dualar nelerdir? Dua ile bilinçaltı temizliği nasıl yapılır? Panik atak ve depresyondan nasıl kurtuluruz? Bu kitap ruhunuza, beyninize ve kalbinize iyi gelecek... Bütün okurlarımıza şifa olsun dileklerimizi temenni ediyoruz” dedi.

Dr. Arif ARSLAN Kimdir?

12 Haziran 1957 yılında, Akseki’nin (Antalya) “Güçlü” köyünde doğdu. 1969 yılında ilkokulu bitirdi. İlkokuldan sonra Arapça ve Kur’an eğitimi gördü. 1977 yılında Antalya İmam-Hatip Lisesini ve 1981 yılında İzmir Yüksek İslam Enstitüsünü (Dokuz Eylül İlahiyat Fakültesi) bitirdi. Nisan 1982’de askere gitti ve yedek subay olarak askerlik görevini yaptı. Aralık 1983’te, Ovacık’ta (Tunceli) öğretmenlik hayatına başladı. Bir yıl Ovacık Lisesinde çalıştıktan sonra 1984–1985 öğretim yılında Kayseri’ye tayin oldu. Burada üç yıl görülen ihtiyaç üzerine değişik okullarda görev yaptı. Her okulda sevildi, sayıldı, yoğun ilgi gördü. Temmuz 1987’de kendi isteğiyle İstanbul’a geldi ve çeşitli okullarda çalıştı. 2015 yılında 33 yıllık Eğitim Öğretim hayatına nokta koyup emekli oldu. Evli ve bir kız babası olan yazar, yazılı ve görsel medya ile Sosyal Medyada eğitim öğretim hizmetlerine kaldığı yerden devam etmektedir. Öğretmenlik görevinin yanı sıra duyulan ihtiyaç üzerine yazmaya başladı. Gelen ısrarlar üzerine 2001 yılında Eğitim Psikolojisi üzerine Mastır, 2004 yılında da genel psikoloji üzerine doktora yaptı. Kitap çalışmalarının yanı sıra üç yıl devamlı olarak kesintisiz Radyo programları yaptı. Burada konuları takdimi, ele alış şekli, anlatış tarzı, dili ve üslubuyla çok ilgi gördü. Ulusal ve yerel pek çok televizyonda programlar yaptı ve her konuda birçok programa konuk oldu. Televizyon, gazete ve dergilere dini konularda danışmanlık ve haber danışmanlığı yaptı. Konferanslar, seminerler verdi ve panellere katıldı. Daha pek çok sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunan Arif Arslan, aynı zamanda şiir yazan iddiasız bir şairdir. Yazarın daha çok metafizik konularla ve Havas İlmiyle ilgili, Dualar ve Esmâü’l-Hüsna üzerine çeşitli yayınevlerince yayınlanmış araştırma, telif, şiir ve ders kitapları olmak üzere birçok eseri vardır…

Senay GÜNCAVAR BADUR-Kent Yaşam

Editör: Haber Merkezi