Iğdır, Kars ve Ardahan illerini kapsayan Serhat Bölgesi’nde yayın yapacak olan Serhat TV, bölgenin uydu üzerinden yayın yapan ilk kanalı olma özelliğini taşıyacak. Serhat TV Yönetim Kurulu Başkanı Yusufi Özyıldırım, açılacak olan kanalda bölgesinin sanatçılarını, siyasi aktörlerini ve sivil toplum kuruluşlarını, ekranlarda halkı ile buluşturarak ilkeli görsel bir yayın hizmeti yapacaklarını ifade etti.

Özyıldırım: Bölgesi ile bağı olan her birey kendini bulacak

Serhat TV’nin, Serhat sınır boyunun dünyaya açılan penceresi olduğunu belirten Özyıldırım, bölgesi ile bağı olan her bireyin kendini bulacağı gelenek, görenek, ananeleri, kültürü ve sosyal yaşantısını içeren yepyeni programlar ile milli ve manevi değerlere sahip çıkarak yayın hayatını sürdüreceklerini ifade etti. Vizyonlarının sadece ticari mantığa dönüşmüş televizyon sektörüne yeni bir bakış kazandırmak ve binlerce yıllık geçmişe, bilgi birikime sahip toplumumuzun kaybolmaya yüz tutmuş değerlerine tam anlamıyla sahip çıkmak olduğunu belirten Özyılıdırım, ayrıca, televizyon ve müzik sektöründe sivil toplum örgütleri ile hareketle bir sinerji oluşturmak, toplumun yaralarına dokunabilmek olduğunu ifade etti.

Birleştiren, kaynaştıran, barıştıran ve  yarıştıran bir anlayış

26 yıllık sanat hayatında, sivil toplum kuruluşları ve toplumsal çalışmaların içinde edindiği tecrübenin yanı sıra,  bölgenin öncelikli arz talebini karşılanacağı kanaatinde olduğunu ifade eden Özyıldırım, “Serhat TV, sıradanlaşmış bir yayın hizmetinden ziyade, bölgemizde etkin bir misyonerlik  görevi yüklenmiştir. Birleştiren, kaynaştıran, barıştıran ve  yarıştıran bir anlayışın hakimiyetindedir. Serhat TV, bölgesinin sanatçılarını, siyasi aktörlerini, sivil toplum kuruluşlarını, ekranlarda halkı ile buluşturarak, ilkeli görsel bir yayın hizmeti yapacaktır.Serhat TV, dil din ayrımı yapmaksızın RTÜK ilkelerine bağlı kalarak güzel düşüncelerin yeşereceği, sessiz çoğunluğun sesi olan bir platform olacaktır.İdeolojisi olan ve milli bir hizmetin temsilcisi  olacak, yayın içeriğini, bölgesine, insanına fayda sağlayacak projelerle, ve proje ortaklarıyla hareket edeceğini ve bu sorumluluk bilincinde olan her düşüncenin içinde yer alacağını kamuoyuna arz ile duyuruyorum.” dedi.

Yusufi Özyıldırım kimdir?                                                

İSA KARAARSLAN - KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi