Fatih Şehsuvar Bey Mahallesi’nde altı oda ve on beş yatak kapasitesiyle hizmet vermeye hazırlanan Işıl Otel işletmecisi Cumhuriyet Kakun, devraldığı otele ve bulunduğu sokağa yaptığı düzenlemelerle dikkat çekiyor. Fatih’te 27 yıldır esnaflık yapan Kakun, 5 ay önce sade bir bina olarak devraldığı oteli ve çevresini renklendirmek için kolları sıvadı. Otelin bulunduğu Işıl Sokak’a yaptığı peyzaj çalışmasının yanı sıra sokak duvarlarına çizdirdiği İstanbul motifleri ile sokağa renkli bir hava katmayı amaçlıyor.  Kakun, mülk sahiplerinden izin alıp çizdirdiği resimler ve yaptığı çevre düzenlemeleriyle mahalle esnafı ve sakinlerinden olumlu tepkiler geldiğini belirtti. Kakun, yaptığı çalışmaların henüz başlangıç olduğunu ifade etti.

“Ayrı bir havası olmasını istiyorum”

Devraldığı oteli baştan aşağı yenileyen Kakun, sokak düzenlemesine kaldırımları boyayarak başladığını belirtti. Kakun, geldiği noktada peyzaj çalışması kapsamında yaklaşık 90 gül , 20 meyve ağacı, 250 saksı yerleştirmesinin yanı sıra sokağın duvarlarına İstanbul’un değerleri olan Topkapı Sarayı Ayasofya Cami, Sultanahmet Cami, Kız Kulesi ve Boğaziçi Köprüsü gibi figürlerle donattı. Çalışmalarının henüz bitmediğini aktaran Kakun, “Buranın yemyeşil ve rengarenk ayrı bir havası olmasını istiyorum.Mahalle esnafı ve sakinlerinden olumlu tepkiler geliyor. İnsanların takdirini aldığımız zaman yaptığımız iş daha keyifli oluyor. Çevre düzenlemsi için son olarak iki ton çakıl şiparis ettim. Çalışmalarım hala devam ediyor yalnızca kış olduğu için bekletiyorum. Bahar aylarında burası çok daha farklı kokacak.Buraya Haliç’i çizdirmeyi planlıyorum. Resim çizilirken seyretmek çok zevkli.” ifadelerini kullandı.

Hedefi ayrı bir havası oluşturmak

Sokak düzenlemesinin yanı sıra işletmesini de baştan aşağıya yenilediğini belirten Kakun, otelin alt katında bir kahvaltı salonu faaliyete geçirmeye hazırlandığını ifade etti. Kakun, hedefinin insanların rahatça gelip kahve içebileceği ve dinlenebileceği bir alan olduğunu aktardı. Sokağa bir de çeşme kazandıran Kakun, çeşmeyi sokaktan geçen vatandaşların faydalanabilmesi için yaptırdğını aktarırken “Kapımızın önüne sıfırdan  bir çeşme çeşme yaptırdık. Karşımızda Şehsuvar Bey Cami’mize gelen cemaat rahat abdest alır, bir de burası sahil çıkış yolu sahilden gelenlerin eli kirlenirse orada yıkar diye düşünüp yaptırdık.” ifadelerini kullandı.

“Gözümün gördüğü yere kadar güzel olacak”

Kakun, çalışmalarıyla ilgili bu işten keyif aldığı için yaptığını ifade ederken, “Herkesin kendi kapısının önünü temizlemesi gerekiyor ama benim mantığım: Gözümün gördüğü yere kadar güzel olacak. Ben bu işi yapmaktan keyif alıyorum. İnsanlar buraya geliyor fotoğraf çekiliyorlar, kameralarını alıp onların fotoğraflarını çekiyorum, mutlu oluyorum.”dedi. KENT YAŞAM

Editör: Haber Merkezi