8 Ekim günü Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve iki adayla gerçekleştirilecek 38. CHP İstanbul İl Olağan Kongresi kapsamında ilçe başkanlıklarını ziyaret eden İl Başkan Adayı Özgür Çelik, ilk ziyaretini geçtiğimiz günlerde YSK tarafından iptal edilen ilçe kongresi nedeniyle il seçimine katılamayacak olan CHP Fatih İlçe Başkanlığı’na yaptı. İstanbul CHP İstanbul İl Yöneticileri, 26 İlçe Başkanı ve CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, PM Üyesi Gökan Zeybek, Sevgi Kılıç, İstanbul Milletvekili Taşkın Özer, İBB Grup Başkanvekili Tarık Balyalı, İBB Meclis Üyeleri ve çok sayıda partilinin hazır bulunduğu ziyarette İl Başkan Adayı Özgür Çelik, kendisini destekleyen partililere seslendi.

‘0Y KULLANAMAZSAK DA YÜREĞİMİZ ÖZGÜR ÇELİK BAŞKANIMIZLA’

Milletvekili adaylığı dolayısıyla ilçe başkanlığından istifa ettikten sonra ilçe yönetiminin içinden bir ilçe başkanı seçtiğini ancak CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın önerilen ismi kabul etmemesi nedeniyle örgütün yok sayılarak ilçe başkanlığına anti demokratik bir şekilde kayyum bir başkan atandığını belirten ve bir süre sonra yapılan ilçe kongresinin ardından ilçe başkanlığı YSK kararıyla iptal edilen Soner Özimer, ‘Tüm yaşanan anti demokratik uygulamalara karşı ilçe kongremize çok güçlü bir şekilde hazırlandık. Mahalle delege seçimlerimiz demokrasi şöleni havasında geçti. İlçe kongremizi gerçekleştireceğimiz gün ilçe başkanı arkadaşımız ile ilgili birilerinin asılsız haberleri yüzünden arkadaşımız başkan adaylığından çekildi ve başkan olarak arkadaşlar benim olmamı uygun buldu. Tek listeyle girdiğimiz seçimi oy çoğunluğuyla kazandık. Ama ne hikmetse yine il başkanlığımız ve genel merkezden geldiği öne sürülen bir kararla kongremize itiraz edildi. Tüm bu yapılanların nedeni il kongresinde iradesini ortaya koyacak 11 il delegemizin iptal edilmesi olduğunu biliyoruz. Bizim için gerçekten üzücü bir durum. Gönül isterdi ki örgütümüzün iradesi de il kongresine yansısın. Örgütümüz yok sayılmasın. Ama olan oldu. Şimdi il kongremize doğru gidiyoruz. Ayrıca önümüzde de bir yerel seçim var. Biz tüm gücümüzle çalışarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni yeniden Ekrem İmamoğlu başkanımıza kazandıracağız. Bu süreçte kongreye aday olan İl Başkan adayımız benim de mevkidaşım Sayın Özgür Çelik arkadaşımıza başarılar diliyorum. Biliyorum ki her sorunumuzda yanımızda olacak ve bizleri yalnız bırakmayacak. Belki il kongresinde oy kullanmayacağız ama bütün kalbi duygularımızla kendisini destekliyor. Seçileceğine yürekten inanıyoruz. Bize umut olan ve İstanbul’dan yanan çoban ateşi olarak gördüğümüz Özgür başkanımızın adaylık sürecinde kendisine başarılar diliyorum’ dedi.

‘GEZİ BİZİM ONURUMUZDUR, YARGILANAMAZ’

Daha sonra söz alan CHP İstanbul İl Başkan Adayı Özgür Çelik, toplantıya katılan tüm partilileri selamladı. Dün gerçekleşen Gezi Davası ile ilgili Yargıtay’ın verdiği kararın baskıcı ve otoriter bir yönetimin yansıması sonucu olduğunu belirten Çelik, 2013 yılında iktidarın baskıcı ve otoriter yönetiminden bunalmış milyonlar Taksim Gezi Parkı başta olmak üzeri Türkiye’nin dört bir yanından bir haykırışı dile getirdiler. Demokratik Türkiye özlemini dile getirdiler. Hepimiz oradaydık. Dün verilen karar Türkiye demokrasi tarihi açısından utanç vericidir, Türkiye demokrasi tarihi açısından yeni bir kara lekedir. Bu anlamıyla demokrasi ve hukuk devleti mücadelemiz devam edecek, Gezi hepimizin onurudur, gezi yargılanamaz diyerek sözlerime başlamak istiyorum.

‘FATİH ÖRGÜTÜMÜZE HEM İL DE HEM DE KURULTAYDA TEMSİLİYET HAKKI VERECEĞİZ’

Son dakika Bakan açıkladı; 1 Mayıs Taksim'de olacak mı? Son dakika Bakan açıkladı; 1 Mayıs Taksim'de olacak mı?

Fatih ilçe kongresinin YSK tarafından hukuksuz bir şekilde iptal edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Çelik, ‘Bu karar izleri yani tüm İstanbul örgütümüzü ciddi anlamda derinden üzmüştür. Delegelerin özgür iradesiyle yapılan bir kongre hukuksuz bir kararla iptal edildi. Biz benzer bir süreci 2017 yılında Bahçelievler’dee yaşadık. Bu tür ilçe kongrelerinin iptal edilmesinin, hukuksuz gerekçelerle iptal edilmesinin sonuçlarını çok iyi bilen bir arkadaşınızım. Siyavuşpaşa Mahallemizde benzer bir durum yaşamıştık. Birçok seçim yaşadım. Ancak hiçbir seçimde rakiplerimle ilgili konuşmadım. Ancak bugün benimle beraber il başkanlığına aday olan rakibimin il başkanlığı döneminde Siyavuşpaşa Mahalle Delege seçimleri iptal edilmiş, Bahçelievler ilçe kongresi yapılamamış ve Bahçelievler ilçe örgütünün il kongresine iradesi yansımamıştı. O dönem İstanbul İl kongresi 38 ilçe ile yapıldı. Bugün ne yazık ki aynı durum ile karşı karşıyayız. İl kongremiz bugün de 38 ilçe ile yapılacak. Fatih ilçemizin iradesi il kongremize yansımayacak. Ama onların kalbindeki destek bizim için oydan çok daha değerli ve önemlidir. Bir ilçe kongresinin iptal edilmesi veya ertelenmesinin örgütsel motivasyonu olumsuz etkilediğini, enerjiyi düşürdüğünü biliyor, sizleri anlıyorum. Fatih örgütümüze hem il yönetimimizde hem de kurultayda temsiliyet hakkı vereceğiz.

‘PARTİ KÜLTÜRÜMÜZÜ ALMAMIŞ OLAN KİŞİLERİN KAYYUM OLARAK ATANMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ’

Parti kültüründen, partinin çeşitli kademelerinden süzülerek gelmeyen kişileri ilçe örgütlerimize kayyum olarak atanmasına asla ama asla müsaade etmeyeceğiz. Bu hukuksuz kararın ortadan kaldırılması için gerekli mücadeleyi vereceğimizin altını çiziyorum. Moralinizi yüksek tutun. Fatih’in İstanbul için öneminin farkındayız. Yerel seçimlerde kazandık dediğimiz bir ilçemiz. Örgütümüzün enerjisini yüksek tutması bizim için çok önemli. 8 Ekim’den sonra ilk ziyaretimiz Fatih İlçemize olacak. Sizinle birlikte 2024 yerel seçimler startını Fatih’ten başlatmış olacağız. Önümüzdeki günlerde İl Başkanlığımızda nasıl bir İstanbul çalışması yürüteceğimiz ile sizleri ve kamuoyunu bilgilendireceğiz. İlçe başkanlıklarımızın yaşadığı zorlukları en iyi bilen arkadaşınızdan biriyim. Örgüt ve örgütlenme konusunda her türlü çalışmayı yapabilecek bilgi ve birikime sahip bir arkadaşınızım. İstanbul’u makamdan değil sokaktan yöneteceğiz. Sizlerle birlikte yöneteceğiz. Şimdiden hepinize selamlar ve saygılar diliyorum.  FİDAN UĞUR-KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı