Saadet Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Aygün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen aylık basın buluşmasının bu ayki konuğu, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Alev Sezen oldu. Yerel ve ulusal gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Sezen, iktidarın ekonomi politikalarını ve yargı uygulamalarını sert bir dille eleştirdi.
"İflas Eden Bir Tacir Gibi Mallar elden Çıkarılıyor"
Kamu varlıklarının satışına ve özelleştirme politikalarına tepki gösteren Alev Sezen, Resmi Gazete’de yer alan satış ilanlarına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
"Her gün Resmî Gazete’de satış ilanları görüyoruz. Bugün sanki ülke bir tasfiyede, iflas eden bir tacir gibi mallarımızı elden çıkarıyoruz. Yapılan garanti ödemeleri vatandaşın omzuna ağır bir yük olarak bindiriliyor."
"Hep Muhalefet Belediyelerinde mi Yolsuzluk Oluyor?"
Son dönemde gündemi meşgul eden kayyum atamaları ve yolsuzluk soruşturmalarına ilişkin soruları yanıtlayan Sezen, hukukun tarafsız işletilmesi gerektiğini vurguladı:
"Hep muhalefet belediyelerinde mi yolsuzluk oluyor? Yolsuzluk iddialarının amansızca ve hiçbir siyasi ayrım gözetilmeksizin üzerine gidilmeli, meseleler adalete uygun şekilde ele alınmalıdır."
Kamuoyunda geniş yer bulan fon vurgunu iddialarına da değinen GİK Üyesi Sezen, "Önce ahlak olması gerekiyor. Çünkü ahlak olmadığında ne ticaret, ne siyaset, ne de gazetecilik yapabilirsiniz" diyerek toplumsal erdem ve dürüstlük vurgusu yaptı.
"Çocuklar Oyun Oynamak Yerine Ekonomi Konuşuyor"
Ekonomik krizin aileler ve çocuklar üzerindeki psikolojik ve sosyal etkilerine değinen Sezen, geçim sıkıntısının boyutunu çarpıcı bir örnekle anlattı:
"İlkokula giden bir çocuğun oyun oynaması gerekirken, bugün çocuklar evdeki sıkıntılardan ve geçim derdinden dolayı ciddi ciddi ekonomi konuşur hale geldi."
"Saadet Partisi Kadınların Karar Mekanizmasında Yer Aldığı Bir Harekettir"
Parti içi kadın temsiline ve siyasi çalışmalara dair açıklamalarda bulunan Sezen, Saadet Partisi’nde kadınların karar alma süreçlerinde etkin role sahip olduğunu belirtti. Esenyurt özelinde kadın teşkilatlarının sahada daha görünür olması için Genel Merkez ve İlçe Başkanlığı ile temas halinde olacağını ifade etti.
Millî Görüş’ün yegane temsilcisinin Saadet Partisi olduğunu belirten Alev Sezen, Genel Başkan Mahmut Arıkan öncülüğünde Türkiye’yi yönetmeye hazır, yetişmiş bir kadroya ve birikime sahip olduklarını söyleyerek sözlerini tamamladı.





