Koronavirüs Eris varyantıyla ilgili Türkiye'de beklenen oldu ve ilk vakalar görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kötü haberi bugün duyurdu. Daha önce Türkiye'de görülmediğini söyleyen Bakan Koca bu kez 9 kişide Eris varyantı tespit edildiğini duyurdu.

KOCA: YURT DIŞI TEMASLI VE AYNI İLDELER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Endişe konusu sayılamayacak bir gelişme. Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı, Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurt dışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz. Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız." ifadelerini kullandı.

KAPANMA TEDBİRLERİ GÜNDEMDE

Kargo aracıyla göçmen kaçakçılığı yapan şebeke yakalandı Kargo aracıyla göçmen kaçakçılığı yapan şebeke yakalandı

Sosyal medyada kullanıcılar yeni bir kapanma tedbirlerini dile getirmeye başladılar. X'te "kapanma" gündem oldu. Koronavirüs pandemisi sürecinde bilindiği gibi sık sık sokağa çıkma yasakları uygulanmıştı.

BORSADA TAVAN YAPTILAR

Borsa İstanbul'da işlem gören ilaç ve gıda sektörü şirketlerinin hisse senetleri yüzde 10'luk prim artışı kaydederek 'tavan' yaptılar.

Editör: Anıl Kılıçlı