Küçükçekmece Belediyesi Çok Amaçlı Salon’da gerçekleşen eğitimde personelle bir araya gelen  Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Yardımcı Doç.Dr. Arzu Dinç Yavaş omurga sağlığı ile ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

İş yaşamında bazı meslek grupları, bel ve boyun sağlığı açısından dezavantajlı olabiliyor. Ofis ortamında, sürekli bilgisayar karşısında çalışan kişilerin de bu gruptan sayıldığını söyleyen Doç. Dr. Arzu Dinç Yavaş, basit egzersizlerle ve doğru oturma yöntemiyle  bu durumun önüne geçilebileceğini ifade etti.

"Birkaç basit egzersizle masa başı ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz"

Dr. Arzu Yavaş basit ofis egzersizlerine dikkat çekerek, “Omuzlarınızı kulaklarınıza doğru kaldırın ve 3 saniye bekleyin ardından dairesel hareketlerle öne ve arkaya doğru çevirin. Ellerinizi arkada çaprazlayarak, omuzlarınızı geriye doğru yaklaştırın ve 10 saniye bekleyin. Bacağınızı yavaşça yukarı kaldırın ve ayak bileklerinizi dairesel hareketlerle çevirin. Daha sonra öne ve arkaya doğru germe hareketi yaparak 10 saniye bekleyin. Bu hareketleri günlük rutin haline getirerek fazla zaman harcamadan omurga sağlığınızı koruyabilirsiniz’’ dedi.

"Otururken ayaklar yere düz temas etmeli!"

Özellikle büro çalışanlarında görülen boyun sorunları, bel sorunları ve yumuşak doku bozukluklarının sık karşılaşılan rahatsızlıklar olduğunu söyleyen Dr. Yavaş, ‘’Otururken ayaklar düz olarak yere temas etmeli. Sandalyede beli destekleyen parça olmalı ve sırt dik, omuzlar rahat, dirsekler 90 derece açılı tutulmalıdır. Oturma şekli 2 saat de bir düzeltilmelidir. Bilgisayarın monitörü göz hizasında veya hafif aşağıda olmalı, monitöre tam ortadan bakılmalıdır’’ diyerek, masa başında çalışanlara tavsiyelerde bulundu. 

Editör: Haber Merkezi