"Iğdır'ın Çok Daha Fazla Tanıtılmaya İhtiyacı Var"
Organizasyonun ilk gününde alandaki coşkuyu değerlendiren AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, beş farklı federasyonun samimi gayretleriyle oluşturulan bu etkinliğin, sıcak havaya rağmen halktan büyük ilgi gördüğünü belirtti. Asıl odaklanılması gereken noktanın bu tür etkinliklerin Iğdır'a uzun vadede ne kazandıracağı olduğunu ifade eden Ayrım, Doğu Anadolu'da güneşin ilk doğduğu yer olan ve üç ülkeye sınır kapısı bulunan tek şehir konumundaki Iğdır'ın, taşıdığı bu eşsiz potansiyele rağmen çok daha fazla tanıtılmaya ihtiyacı olduğunu vurguladı. Kente gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin doğrudan yatırıma yönelmesini sağlayacak adımların atılması gerektiğini söyleyen Ayrım, sınırların açılması gündemdeyken kentin henüz beş yıldızlı bir otele sahip olmamasını ve üretilen yerel ürünlerin pazarlamasındaki geçmiş eksiklikleri aşmaları gerektiğini dile getirdi.
Ulaşım ve Enerji Altyapısında Tarihi Adımlar Atılıyor
Iğdır'ın kaderini değiştirecek makro projelere değinen Milletvekili Ayrım, kentin altyapısında adeta bir devrim yaşandığını aktardı. Iğdır çevre yolunun yapılacağını müjdeleyen Ayrım, kenti uluslararası ticaretin merkezine yerleştirecek olan Nahçıvan-Dilucu-Kars Demiryolu projesinde de çalışmaların büyük bir hızla ilerlediğini ve iki üç yıl içerisinde bu dev projenin tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. Bölgenin enerji üssü olma yolundaki adımlarına da dikkat çeken Ayrım, buradan Nahçıvan'a uzanan doğalgaz hattının stratejik önemine vurgu yaparak, tüm bu altyapı hamlelerinin Iğdır'ı yepyeni bir vizyona kavuşturacağını ifade etti.

"Valiliğimiz ve İl Başkanlığımızın Ortak İradesiyle Gerçekleşti"
Iğdır Tanıtım Günleri'nin arka planındaki yoğun diplomasiye ve siyasi iradeye de dikkat çeken Şamil Ayrım, bu organizasyonun başlangıçta etkinlik takviminde yer almadığını açıkladı. AK Parti İl Başkanlığı'nın yoğun girişimleri ve İstanbul Valiliği'nin konuya gösterdiği sıcak yaklaşımla sürecin aşıldığını belirten Ayrım, bizzat Vali'nin talimatıyla Iğdır için bu özel alanın tahsis edildiğini söyledi. Önümüzdeki yıllarda bu takvimin bir yıl önceden netleşmesi temennisinde bulunan Ayrım, böylece hem esnafın hem de vatandaşların çok daha güçlü bir hazırlık süreci geçirerek etkinlikte yer alabileceğini dile getirdi.
"En Büyük Kazancımız İnsanlarımızın Kucaklaşmasıdır"
Fuar alanındaki esnafın tamamı Iğdırlı olmasa da hepsinin Türkiye Cumhuriyeti'nin değerli esnafları olduğunu hatırlatan Şamil Ayrım, yüzlerce insanın akın ettiği bu alanın asıl misyonunun ticaretten ziyade toplumsal kucaklaşma olduğunu belirtti. İstanbul'un farklı iki yakasında yaşayıp aylardır birbirini göremeyen hemşehrilerin bu etkinlik vesilesiyle hasret giderdiğini söyleyen Ayrım, insanların bir araya gelip dertleşmesinin, sevinçlerini paylaşmasının ve taleplerini doğrudan kendilerine iletebilmesinin bu tür organizasyonların en büyük ve en anlamlı katkısı olduğunu vurguladı.




