Sarıkamış Şehitleri, harekatın 109'uncu yılında İstanbul Serhat Boyları Kültür ve Dayanışma Derneği'nin 29 Aralık’ta düzenlediği yürüyüşle Küçükçekmece Sefaköy'de anıldı. Anma programı kapsamında saat 19.00'da Sefaköy Halkalı Caddesi'nden başlayan yürüyüş, Atatürk Parkı'nda tamamlandı. Parka kurulan çadırda, Sarıkamış Şehitleri için sembolik nöbet tutuldu, ikramlarda bulunuldu.


Programa Ak Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Sami Şahin, Ak Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Aday Adayı Recep Şencan'da katıldı. Yürüyüş sonrasında konuşan Muharrem Yıldız, “Sarıkamış’ın 109’uncu yılındayız. Biz İstanbul Serhat Boyları Derneği olarak Sarıkamış’ta şehitlerimiz huzurunda çeşitli programlar zaten düzenlemiştik. Ama bu yıl böyle bir programı Küçükçekmece’de gerçekleştirdik. Bu çok önemli çünkü istiyoruz ki sadece Kars Sarıkamış’ta değil, ’nin her tarafındaki insanlar bunu unutmasın. Çünkü onlar bizim için bu vatanın vatan olması adına Sarıkamış’a kadar geldiler” diye konuştu.



“ORAYA GİDEMİYORSANIZ BİLE OLDUĞUNUZ YERLERDE ŞEHİTLERİMİZİ ANIN”

Yıldız sözlerine şunları ekledi:

“Sarıkamış'a geliş hikâyelerini hep anlatırlar. Ama biz buradan kalkıp iki saat uçak, 16 saat araba yolculuğuyla Çanakkale'ye ve Sarıkamış'a gitmekten kendimizi imtina ediyoruz. Üzülüyoruz ve diyoruz ki buradaki seyitler siz hür ve bağımsız olun diye oraya kadar geldiler ve üzerlerinde yazlık elbiseleri vardı. Açlardı, hastaydılar ama biz onu yılda bir kere olsun gitmeye, yâd etmeyi, onlar için bir dua etmeyi bile bazen imtina ediyoruz. Onun için unutturmayalım, unutturmayacağız. Sarıkamış'ı, Çanakkale'yi ve günümüzdeki bütün şehitlerimizi yâd edeceğiz, etmeye devam edeceğiz. Buradan başlatmamızdaki maksat da şuydu; hiç olmazsa buna benzer programlar hazırlayın. Yürüyüşler düzenleyin. Oraya kadar gidemiyorsanız bile bulunduğunuz ilçelerde, illerde böyle programlar yaparak şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd edin.” dedi. 

Yıldız'ın ardından kısa birer konuşma yapan Sami Şahin ve Recep Şencan'da Sarıkamış'ın Türk tarihi için Çanakkale kadar önemli olduğuna vurgu yaptılar. şehit askerlere rahmet ve minnet dugularını ifade ettikleri konuşmalarının sonunda Serhat Boyları Kültür ve Dayanışma Derneği'ne program nedeniyle, yürüyüşe katılan vatandaşlara da duyarlılık gösterdikleri için teşekkür ettiler. 

“ACISINI HER ZAMAN HİSSEDİYORUZ”

Yürüyüşe katılan Elmas Çetinkaya da “Taksim’de çalışıyorum. İş çıkışı yürüyüş için buraya geldim. 12 şehidimiz ve Sarıkamış şehitlerimiz için çok üzgünüm. Biz o anları yaşamadık ama acısını her zaman hissediyoruz. Allah rahmet eylesin” dedi.

SARIKAMIŞ TÜM TOPLUMUN ORTAK MESELESİ 

Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması Taklacı AK Partili Meclis üyesi hakkında disiplin soruşturması

Programın ardından nöbet ateşi yakıldı.  Sarıkamış hadisesi üzerine sohbetler edildi. Sarıkamış şehitlerini anma faaliyetlerinin Kars, Ardahan, Iğdır yöresine ait derneklerin meselesi haline geldiğinin eleştirisi yapıldı.  Toplumun  herkesiminin Sarıkamış'ı kavraması gerektiği belirtildi. 

Editör: Rukiye Bakır