Denizbank'ta yönetici olarak çalışan ve fon dolandırıcılığı suçlamalarıyla tutuklanan Seçil Erzan ile mağdurlar arasındaki olayda yeni gelişmeler yaşanıyor.

Yayınlanan alacaklı tablosuna göre alacaklı miktarı 1.260.000.000 TL'yi buluyor. Olayda adı geçen ancak alacaklı tablosunda bulunmayan üç kişi var. Bu isimler; Fatih Terim, kızı Buse Terim Bahçekapılı ve Bahçekapılı'nın kuzeni Terim Arıcan.

"PARANIN AKIBETİNE İLİŞKİN FARKLI İHTİMALLER VAR"

Gazeteci İsmail Saymaz olaya ilişkin şunları söyledi;

"Erzan, “Sisteme giren paralar sistemdeki diğer kişilere ödendi. Sistemde borçlanan bendim. Menfaat elde etmedim” diye konuşuyor.

En az 1.260.000.000 TL'yi bulan serveti bu kadar basit şekilde batırmış olamaz. İhtimaller mi? Kripto paraya çevirmiş, borsaya yatırmış, bahiste kaybetmiş ya da yurtdışına kaçırmış olabilir. Yahut… Bir yerlerde saklıyordur.

Alacaklı tablosunda üç kişinin adı geçmiyor: Fatih Terim, kızı Buse Terim Bahçekapılı ve Bahçekapılı'nın kuzeni Terim Arıcan."

FATİH TERİM'İN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Yaşananların ardından yaşanan dolandırıcılık olayıyla ilgili eski Denizbank şube müdürü Seçil Erzan’ın müştekilere fona girmesi için referans olduğunu söylediği Fatih Terim’in ifadesi ortaya çıktı.

Terim ifadesinde; 6 Nisan’da bankayla iletişime geçtiğini, Erzan’ın olayını duyunca bankaya sinirlendiğini ve bankada bulunan parasını çekmek için harekete geçtiğini ifade etti.

Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu Merve Taşkın'dan şok itiraf; Doğumum babamın ölümüne sebep oldu

İfadeye göre Terim, 219 bin 300 dolar, 47 bin 400 lira ve 3 milyon dolar parasını çekmek istediğini bankaya iletti.

Terim, bankanın 2 Haziran tarihine kadar yalnızca 219 bin dolar ve 47 bin 400 lirasını geri ödediğini 3 milyon dolarını ödemediğini dile getirdi.

"Bahsedilen fon ile yakından uzaktan ilgim yoktur, bu fon ile alakalı Seçil Erzan’a hiç para vermedim"

Terim'in ifadesi şu şekilde:

Banka şube müdürü Seçil Erzan’la, yaklaşık 5-6 yıldır tanışmaktayım. Yaklaşık 11 yıldır bu bankanın müşterisiyim. Hayatımda hiçbir zaman o bankanın hem Florya’daki hem de Levent’teki şubesine gitmedim. Bir takım belgelere imza atmam gerektiğinde ise zaman zaman Seçil Erzan yanıma gelip Florya’daki tesislerde imzamı alırdı. Hatta evime de geldiğinde belgelere imza atmışlığım olmuştu. Bahsedilen fon ile yakından uzaktan ilgim yoktur. Bu fon ile alakalı Seçil Erzan’a hiç para vermedim.

"6 Nisan’da hesabımda ne olup bittiğini öğrenmek için bankada çalışan Rüya Hanım'la mesajlaştım"

Fakat ben zaman zaman çalıştığım bankacılara durumumun ne olduğunu sorarım. Onlar da bana parasal durumuma ilişkin excel tablosu olacak şekilde bir görsel fotoğraf çekip bana yollarlar. 6 Nisan’da hesabımda ne olup bittiğini öğrenmek için bankada çalışan Rüya Hanım'la mesajlaştım. Gönderdiği tabloda 3 kalem gözükmekteydi. Birincisinde 219 bin 300 dolar, 47 bin 400 lira ve 3 milyon dolar şeklinde bilgiler yer alıyordu.

"Seçil Erzan olayına sinirlendim ve eşimin farklı bir bankadaki hesabına gönderdim"

Sonrasında Seçil Erzan olayını duyunca ben bankaya sinirlendim ve bankadaki tüm paramın, eşim Fulya Terim’in farklı bir bankadaki hesabına aktarılmasını istedim. 219 bin 300 dolar ve 47 bin 400 liranın eşimin hesabına geldiğini tespit ettim. Fakat 3 milyon dolar halen gönderilmedi.

"3 milyon doları halen vermedikleri için bankada çalışan Rüya Hanım’dan şikayetçiyim"

Ben bu durumdan rahatsız olup şüphelendim ve bankadaki son 11 yıla ilişkin tüm hesap hareketlerimi, çektiğim kredilerimi vb. tüm parasal işlerimi içerir belge dökümlerini istedim. Fakat bu zamana kadar banka sadece bana vadesiz hesaplar ile ilgili birkaç doküman verdi. Bunun dışında talep ettiğim hesap dökümleri ve ayrıntılar verilmedi. 3 milyon doları halen vermedikleri için bankada çalışan Rüya Hanım’dan şikâyetçiyim. Ne kadar zarara uğratıldığımdan dahi haberdar değilim.

Editör: Anıl Kılıçlı