Silivri, yeni altgeçit ve kavşağına kavuştu. D-100 karayolu üzerinden Trakya'ya gitmek isteyen araçların karayolundaki bağlantının kesilmesi nedeniyle uzun süre sorun yaşadıkları biliniyordu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yaptığı projeyle buradaki kesintiyi sona erdirdi.

İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı İBB'nin 'yalıtım yapılacak' dediği otopark halen açılmadı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin katıldığı Silivri Selimpaşa Altgeçit ve Kavşak Açılış Töreni, geniş bir katılımla yapıldı.

ALPAY: İSTANBUL’DA ARAÇ SAYISI ARTIYOR FAKAT TRAFİK AZALIYOR

Konuşmasına Cumhuriyet Bayramı mesajıyla başlayan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay, proje hakkında bir sunum yaptı.

Alpay, “Bütüncül planlamayla İstanbul’un sorunlarını çözüyoruz. Ulaşım imkanlarını tüm İstanbul’a ulaştırmaya çalışıyoruz. Yeni açtığımız raylı sistemlerle bunu destekliyoruz. İstanbul’un trafiğine altın dokunuşlar yapıyoruz. Yaptığımız güncellemelerle verimliliği yükseltip, yakıt tasarrufu sağlıyoruz. İstanbul’daki araç sayısı 2019’dan 2022’ye kadar yüzde 15 artarak 3 milyon 320 bine ulaştı. Trafikteki araç sayısı da yüzde 20 arttı. Trafikteki araç sayısı artmasına rağmen trafik yoğunluğu yaptığımız projelerle düşüşe geçti. İstanbul trafik yoğunluğu endeksinde mega şehirler arasında 9. sıradan 15’e geriledi. Bu başarı raylı sistemlerin çeşitlendirilmesi, deniz ulaşımının genişletilmesi ve karayollarına yaptığımız altyapı ile üstyapı yatırımları sayesinde oldu.

Silivri Selimpaşa Altgeçit ve Kavşağı da işte tam bu projeler kapsamında yaptığımız, trafiği akıcı hale getirecek yeni bir projedir. Bu projeden önce İstanbul’dan Trakya bölgesindeki illere giden araçlar, D-100 karayolunun kesintiye uğraması sebebiyle yolunu değiştirip daha sonra tekrar D-100 karayoluna bağlanıyordu. Bu özellikle tatil günlerinde kilit duruma geliyordu. Proje kapsamında 1 araç köprüsü ve 2 araç altgeçidi yaparak bu kesintiye son verdik. 

12 bin 804 metrekare forekazık, 82 adet prefabrik giriş, 3800 metrekare döşemeyle inşa ettiğimiz 33 metre genişliğinde ve 100 metrelik bölümü kapalı olmak üzere 860 metre boyundaki altgeçidimiz İstanbul ile Tekirdağ arasında kesintisiz çift yönlü bağlantıyı sağlıyor. Selimpaşa’dan Ortaköy’e bağlanan güzergahı da bu kavşakla çözmüş olduk.

Yine teknik ömrünü tamamlamış ve depremde risk oluşturacak köprüyü yıkıp iki yeni Ortaköy köprüsü yaparak D-100 ile Ortaköy bağlantısını sağladık.

Yayaları da unutmayarak D-100 karayolunu boydan boya geçen yaya üstgeçidini de hayata geçirdik.

İMAMOĞLU: 39 İLÇENİN 30’UNU ALACAĞIZ

Yine Cumhuriyet Bayramı ile ilgili mesajlarıyla konuşmasına başlayan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yerel seçimler hakkında da mesaj verdi.

İmamoğlu, “Bu 100. yılımız bizim için bir dönüm noktası. Cumhuriyetimizin bize hangi sorumlulukları verdiğini, neleri iyi, neleri eksik yaptığımızı düşünmemiz gereken bir dönemdeyiz. 100 yılda çok iyi işler başardık. Milletimiz gerçekten takdir edilen ve ne yazık ki çökmüş bir imparatorluktan, fakirlikten, fukaralıktan ve eğitimsizlik içinde kendi içinden çıkan subaylarının cesaretiyle, idealleriyle birlikte kurdukları Cumhuriyetin evlatları olduğumuzu unutmayacağız. Mustafa Kemal Atatürk’ü hafızamızdan hiç çıkarmayacağız.

Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, bu tarif çok özel bir tariftir. Bu tarifin içinde eminim her birimizin bir geçmişi var. Hepimizin dedesi, ninesi, atası var. Çok geniş bir tarif. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a çıktığında 38 yaşındaydı. Gencecik bir insan. Ne büyük sorumluluk, kararlılık ve cesaret gösterdiklerini tahayyül etmemiz için buradaki 38 yaşındaki arkadaşlar ona göre hesap yapmaları lazım.

Eksiklerimiz olabilir, tamamlayacağız. Geçmiş yüzyıla ötekileştirilmiş ya da sıkıntılar yaşamışlar olabilir ama uzlaşacağız, konuşacağız. Bu Cumhuriyet hepimizin Cumhuriyeti. Bu Cumhuriyet bizi eşitledi. Sarayın tebaası değil, Cumhuriyetin evlatları olduk hepimiz, 86 milyon. Hepimiz bu eşitliğin nimetlerini yaşıyoruz. Hayal kurabiliyoruz. Demokrasi, özgürlük, hak hukuk adalet çerçevesinde sıkıntılar yaşıyoruz biliyorum. Ama Cumhuriyet durmadan yürümek ve ilerlemek demektir.

Yerel seçimlerde 39 ilçenin 30’u hedefimizde. 30 ilçeyi kazanarak yerel seçimleri bitireceğimizi düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. Sümeyra Duğan/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı