Şişli Merkez Mahallesi’nde rezerv alanına 72 katlı rezidans projesine ‘Hayır’ demek için Şişli Kent Konseyi Bileşenleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Şişli Kent Konseyi Genel Sekreteri Nevin Kaplan ve kent konseyi bileşenleri, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, TİP Belediye Başkan Adayı Tolga Bektaş, siyasi parti ilçe başkanları, meslek örgütleri ile çok sayıda Şişliler katıldı.

‘MAHALLEMİZİN NÜFUSUNU İKİYE KATLAYACAK’

Kanser hastası kadına cinsel saldırı yapan hemşireye iyi hal indirimi Kanser hastası kadına cinsel saldırı yapan hemşireye iyi hal indirimi

Şişli Kent Konseyi Genel Sekreteri Nevin Kaplan’ın basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; Şişli’nin kalbi olarak adlandırılan, ilçenin en eski ve merkezi mahallelerinden biri olan Merkez Mahallesi’nde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca yaklaşık 24.200 m2lik bir alanda müteahhit firma Taş Yapı İnşaat tarafından önce 72 katlı tek blok yapılacağı, sonrasında projenin ikiye bölündüğü ve biri 30, diğeri 27 katlı iki blok yapılacağı açıklanmıştır.  Ne mahallelilerin ne de yerel yetkililerin elinde onaylanmış bir proje mevcut değil. Hatta, başlamış olan inşaatın önünde İnşaat Kimlik Tabelası dahi yer almamaktadır. Böylesi devasa projelerin hali hazırda 10.400 olan mahalle nüfusunu ikiye katlayacağı ve gerek trafikte gerekse alt ve üst yapıda hem Şişli’de hem de çevre ilçelerde doğuracağı sorunlar hiç dillendirilmiyor.

‘KAMU YARARI YOK, YÜRÜTMEYİ DURDURMA TALEP EDECEĞİZ’

Konu ile ilgili detaylı bilginin olmaması, Şişli’de yaşayan herkesi rahatsız etmektedir. Şişli Kent Konseyi olarak, Merkez Mahalle Meclisi ve mahallede yaşayan komşularımızla koordine olup, önce 3 Ocak günü, sonra 17 Ocak ve 3 Şubat günleri toplantılar yaptık ve bu basın açıklaması ile projenin doğuracağı olası riskler hakkında kamuoyunu bilgilendirme kararı aldık. Bu proje içeriği netleştikten sonra,  uzman görüşleri ve raporları da alınarak, TMMOB, Baro ve projeden öncelikle etkilenecek olan Şişli sakinleri tarafından İdare Mahkemesinde söz konusu projede hiçbir şekilde kamu yararı olmadığı için “Yürütmeyi Durdurma talepli planların iptali “ için dava  açılmasını planlanmaktayız.  

‘KENT SUÇU İŞLİYORSUNUZ’

Binlerce insanın öldüğü depremin yıldönümünde, Şişli halkı olası İstanbul deprem endişesini en yoğun düzeyde yaşarken, sakinlerimiz konut fiyatlarının ve kira bedellerinin günden güne astronomik olarak artışı nedeniyle barınma krizi içindeyken,  yeni bir rezidans inşaatı, mahallemizin sorunlarını katlamaktan öte bizlere ne sunabilir diyoruz ve yetkililere soruyoruz: Projenin tam kapsamı nedir? Kaç katlı, kaç metrekare inşaat alanı öngörülmektedir?  Mahalle sakinlerini birebir ilgilendiren bu konuda kamuoyuna detaylı bilgi kim tarafından, ne zaman verilecektir?, İnşaat için zemin etüdü yapılmış mıdır? İnşaat ruhsatı hangi tarihte hangi makamdan alınmıştır?, Rezerv alanın 24.200 m2, hali hazırda başlanan inşaat alanının 20.213 m2 olduğu bilinmektedir. Aradaki 3.987 m2 farkın çevredeki yollar, kaldırımlar ve Sıracevizler Parkından oluştuğu ve mevcut Şişli Belediye binasının da yıkılarak çevredeki yollar, kaldırımlar ve mahallenin tek parkı olan Sıracevizler Parkı ile birlikte inşaat alanına dahil edileceği bilgisi doğru mudur?, Bu izin verilirken, projenin sadece Şişlinin değil, çevre ilçelerin de nüfusuna, trafiğine, altyapısına getireceği yük hesap edilmiş midir?, Bu tarz devasa yapıların bir kent suçu ve de kent ekolojisine ihanet olduğunun farkında mısınız? FİDAN UĞUR/KENT YAŞAM

Editör: Anıl Kılıçlı